Geen afbeelding beschikbaar

Crowdfunding brengt boek 1001 Vrouwen dichterbij

De crowdfundingcampagne om het boek 1001 Vrouwen uit de Nederlandse geschiedenis mogelijk te maken, heeft al bijna veertig procent van het totaal benodigde bedrag van 85.000 euro binnengebracht. Het boek bevat 1001 biografieën van bijzondere, beroemde of beruchte maar onbekend gebleven vrouwen. Samen geven ze een beeld van de Nederlandse geschiedenis. Het vuistdikke naslagwerk moet begin volgend jaar verschijnen.

Bekijk hier het promofilmpje.

Met ruim 1400 pagina’s en vele honderden illustraties wordt 1001 Vrouwen uit de Nederlandse geschiedenis een gedrukt monument. Het initiatief voor dit unieke boek komt van historica Els Kloek, verbonden aan het Huygens Instituut voor Nederlandse Geschiedenis. Het instituut werkt samen met partners Aletta E-Quality en met Bijzondere Collecties van de Universiteit van Amsterdam, dat in het voorjaar van 2013 een tentoonstelling aan 1001 Vrouwen zal wijden. Els Kloek treedt op als hoofdredactrice en samenstelster van het boek. De bekende ontwerpster Irma Boom verzorgt de vormgeving.

De crowdfundingcampagne is nodig om deze unieke, maar ook kostbare uitgave mogelijk te maken. Aan personen, bedrijven of organisaties wordt gevraagd één of meer van de 1001 vrouwen te ‘adopteren’. Zij hebben de keuze uit vier sponsorpakketten, variërend van 15 tot 500 euro. Aan elk pakket zijn bij verschijning van het boek bepaalde privileges verbonden.

Op de speciale actiewebsite (www.1001-vrouwen.nl) wordt de stand van de adoptiecampagne regelmatig bijgehouden. Van de 1001 vrouwen zijn er nu circa tweehonderd geadopteerd door 300 crowdfunders. Op de site zijn ook de motivaties te lezen: waarom kozen ze juist voor deze vrouw?

De crowdfundingcampagne heeft dus een vliegende start gemaakt. Toch wachten nog steeds veel historische vrouwen op supporters die hen willen ‘adopteren’. Om de tweede fase van de crowdfunding in te luiden is een filmpje gemaakt.

Historische vrouwen lichten daarin hun plaats in de geschiedenis toe en doen een oproep tot deelname aan het boekproject.

Geschiedenis Magazine 4

Het komende nummer van Geschiedenis Magazine verschijnt omstreeks 30 mei. Neem vóór donderdag 16 mei 23:59 u. een abonnement om dit nummer zonder verzendkosten te ontvangen. 

Het ‘sterrenkamp’ in Bergen-Belsen

Lees het aankomende nummer van Geschiedenis Magazine. Neem vóór donderdag 16 mei 23:59 u. een abonnement.

Lees het komende nummer van Geschiedenis Magazine. Neem vóór donderdag 16 mei 23:59 u. een abonnement.

Covers OA

Iedere maand meeslepende en prachtig geïllusteerde verhalen over de geschiedenis van Amsterdam.

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief. 

IJsbeerverhalen uit het Behouden Huys - Nova Zembla, 16de eeuw

Lees het komende nummer van Geschiedenis Magazine. Neem vóór donderdag 16 mei 23:59 u. een abonnement.