dag van de chemie

Dag van de Chemie

Hoe wordt bloed onderzocht? Hoe maak je kunststof? En wat is biotechnologie eigenlijk? Dit soort vragen worden beantwoord op de Dag van de Chemie. En tegelijkertijd probeert de branchevereniging de chemische industrie in een beter daglicht te stellen.

Imagoverbetering van de chemische industrie blijkt namelijk geen overbodige luxe. Nog begin dit jaar vond  een brand plaats bij Chemie-Pack in Moerdijk. Volgens minister Opstelten zijn er weinig branden geweest in Nederland die zo’n impact hebben gehad.

Er kwamen allerlei chemische stoffen vrij en er werd voor miljoenen aan schade toegebracht. Ook de vuurwerkramp in Enschede in 2000 was een ramp waarbij chemische explosieven vrijkwamen. Het doel van de dag is om de kennis over chemie bij het publiek te vergroten en het imago van chemie te verbeteren.

Naast chemiebedrijven doen ook onderzoeksinstituten, ziekenhuislaboratoria, keuringsdiensten en onderwijsinstellingen mee aan de activiteiten. De chemische dag wordt georganiseerd door de Vereniging van de Nederlandse Chemische Industrie. Al 90 jaar de branchevereniging van de chemische industrie in Nederland.

Afbeelding:

Chemisch complex. Fotocollectie Anefo via www.nationaalarchief.nl

Landen: 

Tijdperken: 

Ontdek Geschiedenis Magazine!

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief. 

Hitler profiteerde van gevangenis straf

Lees het komende nummer van Geschiedenis Magazine. Neem vóór vrijdag 1 december 23:59 u. een abonnement.

Ga mee op ontdekkingstocht naar archeologische vindplaatsen in binnen- en buitenland!

lijfwacht napoleon

Lees het komende nummer van Geschiedenis Magazine. Neem vóór vrijdag 1 december 23:59 u. een abonnement.

Wereldwonder: de vuurtoren van Alexandrië

Lees het komende nummer van Geschiedenis Magazine. Neem vóór vrijdag 1 december 23:59 u. een abonnement.