Dagtocht Gouden Eeuw Amsterdam

Vierhonderd jaar geleden vond er in Amsterdam een groot nieuwbouwproject plaats. De uitleg van de grachtengordel met de Herengracht, Keizersgracht en Prinsengracht. Dit had alles te maken met de bloeiperiode, de Gouden Eeuw, waarvan Amsterdam kon profiteren. Nog steeds wordt het Amsterdamse straatbeeld bepaald door deze zeventiende-eeuwse bebouwing. In een bijzondere tocht langs de Gouden Eeuw van Amsterdam komt u dit alles tegen.

Programma

Om 10 uur is de ontvangst in het koffiehuis NZH bij het Centraal Station. Daar stappen we in voor een vaartocht door de grachten. U krijgt uitleg over de architectuur van de stad en de opbouw van de grachtengordels. Aan het einde leggen we aan bij het monumentale stadspaleis Geelvinck Hinlopen aan de Keizersgracht, waarvan het authentieke interieur de sfeer uit de Gouden Eeuw ademt. Hier krijgen we een rondleiding.

Na de lunch lopen we via het Spui en het Begijnhof de oude binnenstad in voor een bezoek aan het Paleis op de Dam. Dit voormalige stadhuis geeft op prachtige wijze het Amsterdamse wereldbeeld weer van de zeventiende eeuw, Waarbij Amsterdam dan wel het centrum was. Het tweede deel van de wandeling door de oude stad eindigt bij het Centraal Station.Voor meer informatie en aanmelden klik hier.

<h3>Informatie:</h3>
<p> </p>
<p><strong>Datum:    </strong>Zaterdag 12 april 2014      </p>
<p> </p>
<p><strong>Startlocatie:  </strong>  Amsterdam CS, 10:00 uur</p>
<p> </p>
<p><strong>Prijs:  </strong>  € 95,- p.p.</p>
<p> </p>
<p><strong>Museumkaart korting</strong> = € 22,50      </p>
<p> </p>
<p><strong>Gids:  </strong>  Lard van der Pal</p>
<p> </p>
<p><strong>Inclusief: </strong>   Koffie/thee, lunch, vaartocht, wandeling, entree, deskundige gidsen en drankje na afloop            <br /> </p>

Rubrieken: 

Partners: 

Landen: 

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief. 

Saga vikingen

Lees het komende nummer van Geschiedenis Magazine. Neem vóór donderdag 4 april 23:59 u. een abonnement.

Piet Hein

Lees het komende nummer van Geschiedenis Magazine. Neem vóór donderdag 4 april 23:59 u. een abonnement.

GM 2 cover - nu in de winkel

Het tweede nummer van 2024 is verschenen. Koop dit nummer bij een kiosk of boekhandel bij jou in de buurt

cover GM3

Het extra dikke nummer van Geschiedenis Magazine verschijnt omstreeks 18 april. Neem vóór donderdag 4 april 23:59 u. een abonnement om dit nummer zonder verzendkosten te ontvangen. 

Ga mee op ontdekkingstocht naar archeologische vindplaatsen in binnen- en buitenland!