Geen afbeelding beschikbaar

Dagtocht Huygens

Een invloedrijke familie - 

Constantijn Huygens (1596-1687) werd in 1625 secretaris van Stadhouder Frederik Hendrik. Hij woonde in Den Haag, dicht bij het Hof. We kennen hem als een getalenteerd dichter en musicus. Hij was een verdienstelijk luitspeler en componeerde vaak zelf zijn gedichten. Omstreeks 1640 ontwierp hij zijn buitenhuis met een grote, indrukwekkende tuin. Het geheel stond in Voorburg, aan de Vliet en werd ‘Hofwijck’ genoemd. Woensdag 7 augustus neemt Historizon u mee op een dagtocht naar Hofwijck en De Grote Kerk van Den Haag. 

In zijn schaarse vrije tijd week hij van het Hof naar hier om te ontspannen, te recreëren of om zijn gasten te ontvangen. Dit prachtige huis in de 17e eeuwse Classicistische stijl is gelukkig bewaard gebleven, en is sinds 1918 een museum. Dit jaar staan zowel Christiaan als Constantijn Huygens in de belangstelling. Met tentoonstellingen over de beide mannen in Hofwijck en De Grote Kerk van Den Haag. Met een uniek dagprogramma combineert Historizon beide tentoonstellingen van mei tot en met augustus op elke eerste woensdag van de maand.

Dit dagprogramma begint met een ontvangst, een kopje koffie en een inleiding in de 17de eeuwse keuken van het Huygens Museum Hofwijck te Voorburg. Vervolgens een rondleiding door huis en tuin waarbij het levens van vader en zoon Huygens en hun rol in de 17e eeuw aan bod komt. Zoals de gasten van Huygens vaak per boot aankwamen en weer vertrokken, zo vertrekken wij ook per boot naar Den Haag voor het vervolg van de excursie.

Aan boord van de boot gebruiken we de lunch. In Den Haag aangekomen maken wij een wandeling met uitleg langs de verschillende lokati es die aan Constanti jn Huygens herinneren. De plaats waar hij geboren is, de verschillende plaatsen waar hij woonde en werkte en we brengen ook een bezoek aan de Grote Kerk waar hij begraven ligt. In deze kerk bezoeken we de Constantijn en Christiaan Huygens tentoonstelling.

Informatie:

 

Datum:

woensdag 3 juli en woensdag 7 augustus 2013geef bij opmerkingen uw voorkeur op.

Prijs: € 89,- p.p.MJK-korting: € 5,-
Inclusief: koffie/thee, lunch, vervoer alle entreegelden, informatieboekje,deskundige gidsen en drankje na afloop.
Startlocatie: 

Hofwijck

 

 

 

 

 

 

Aanmelden

U kunt zich hier direct voor deze reis inschrijven.

 

 

<h3>Meer informatie</h3>
<p><a href="http://www.historizon.nl/"><img class="alignleft" alt="Historizon" src="http://www.isgeschiedenis.nl/wp-content/uploads/2013/05/Historizon-150x1... width="105" height="105" /></a></p>
<p>Geschiedenis is niet stoffig, maar zuurstof voor de geest! Historizon biedt u de kans om eens flink in te ademen en het verleden te ervaren op een prettige, ontspannen wijze. Ons aanbod omvat excursies en korte reizen over historische thema’s. Op onze website vindt u het volledige overzicht en gedetailleerde informatie. Het is toch onmisbaar om iets van uw eigen geschiedenis te weten? <a href="http://www.historizon.nl/" target="_blank">Meer informatie </a></p>
<div>
<div id="wpa2a_2"> </div>
</div>

Partners: 

Ga mee op ontdekkingstocht naar archeologische vindplaatsen in binnen- en buitenland!

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief. 

IJsbeerverhalen uit het Behouden Huys - Nova Zembla, 16de eeuw

Lees het komende nummer van Geschiedenis Magazine. Neem vóór donderdag 16 mei 23:59 u. een abonnement.

Olympias, moeder van Alexander de Grote

Lees het komende nummer van Geschiedenis Magazine. Neem vóór donderdag 16 mei 23:59 u. een abonnement.

Covers OA

Iedere maand meeslepende en prachtig geïllusteerde verhalen over de geschiedenis van Amsterdam.

Geschiedenis Magazine 4

Het komende nummer van Geschiedenis Magazine verschijnt omstreeks 30 mei. Neem vóór donderdag 16 mei 23:59 u. een abonnement om dit nummer zonder verzendkosten te ontvangen.