Dagtocht over 'De Erfenis van Karel de Grote'

Waarom bevochten Frankrijk en Duitsland elkaar tot diep in de 20ste eeuw? Wat is een missing link tussen het Romeinse imperium en de meer recente Europese geschiedenis? Door wie lieten onder meer de Bourgondische hertogen, Napoleon en ook Hitler zich inspireren? Het antwoord op deze vragen is: Karel de Grote, de keizer die precies 1200 jaar geleden stierf.

In Ename is er een prestigieuze internationale tentoonstelling die vertelt met unieke objecten en vernieuwende technieken het onvertelde verhaal van Karels erfenis. De verdeling van zijn immense rijk ligt mee aan de basis van Europa’s eeuwenlange verdeeldheid. En Francia Media, het vergeten middenrijk, speelt daarin een beslissende rol.

Sinds een goede halve eeuw wil Europa weer één ... Europa worden. Wordt de droom realiteit? En hebben we iets geleerd uit het verleden?

Programma

We vertrekken op vrijdag 16 mei om 09.30 uur vanuit Utrecht. Om de dag optimaal te kunnen besteden zorgen wij voor lunchpakketten in de bus. Tevens krijgt u onderweg een inleiding over de geschiedenis van Karel de Grote en de verdeling van zijn rijk.In Ename worden we ontvangen door de conservator van de tentoonstelling dhr. Dirk Callebaut die ons een exclusieve rondleiding over de tentoonstelling zal geven. Hij neemt ruim de tijd voor ons. Om 14.30 uur is er dan tijd voor een kop koffie of thee.Hierna heeft u de gelegenheid om zelf de tentoonstelling verder te bekijken en/of in Ename de prachtig gerestaureerde St. Laurentiuskerk te bezoeken met de grondvesten van een Benedictijnerabdij. Het nabij gelegen Provinciaal Archeologisch Museum vertelt de 1000-jarige geschiedenis van het dorp met zijn middeleeuwse achtergrond.Om 16.00 uur vertrekken we weer richting Nederland.Voor meer informatie en aanmelden klik hier.

<h3>Informatie:</h3>
<p> </p>
<p><strong>Datum: </strong>   Vrijdag 16 mei 2014        </p>
<p><strong>Startlocatie:  </strong>  Utrecht P&amp;R Westraven</p>
<p><strong>Prijs:</strong>    € 49,- p.p.</p>
<p><strong>Museumkaart korting</strong> =n.v.t.             </p>
<p><strong>Inclusief:  </strong>  koffie/thee, lunch, vervoer alle entreegelden,<br />deskundige gidsen en drankje na afloop.           </p>

Partners: 

Landen: 

Personen: 

Tijdperken: 

Geschiedenis Magazine 4

Het komende nummer van Geschiedenis Magazine verschijnt omstreeks 30 mei. Neem vóór donderdag 16 mei 23:59 u. een abonnement om dit nummer zonder verzendkosten te ontvangen. 

Nieuw-Guinea, 1942: de bloedige strijd om de Kokoda-trail

Lees het komende nummer van Geschiedenis Magazine. Neem vóór donderdag 16 mei 23:59 u. een abonnement.

IJsbeerverhalen uit het Behouden Huys - Nova Zembla, 16de eeuw

Lees het komende nummer van Geschiedenis Magazine. Neem vóór donderdag 16 mei 23:59 u. een abonnement.

Lees het eerste jaar Geschiedenis Magazine extra voordelig én kies een welkomstcadeau!

Covers OA

Iedere maand meeslepende en prachtig geïllusteerde verhalen over de geschiedenis van Amsterdam.

Jan van Schaffelaar

Lees het komende nummer van Geschiedenis Magazine. Neem vóór donderdag 16 mei 23:59 u. een abonnement.