Dagtocht Peter de Grote

Er wordt dit jaar aandacht besteed aan de eeuwenlange relatie tussen Rusland en Nederland. Er zijn ook diverse plekken in Nederland met deze Russische herinneringen. Denkt u bijvoorbeeld aan het Russenmonument in het Noord-Hollandse Bergen, de Russisch oorlogsslachtoffers van Kamp Amersfoort en de Ruslui uit Vriezenveen. Rond de persoon van Peter de Grote hebben wij een programma gemaakt in Zaandam en Amsterdam. Vanwege dit jaar is in de Hermitage ook een tentoonstelling aan deze persoon gewijd.

ProgrammaWe starten dit programma in Zaandam. Na ontvangst met koffie of thee wandelen we door dit leuke stadje wat in de tijd van Peter de Grote vooral bekendheid genoot vanwege de vele zagerijen die hout leverden voor de scheepsbouw. Tijdens deze wandeling komen we het bekende beeld tegen van Peter de Grote en brengen we een bezoek aan het Tsaar Peter Huisje.

Na de lunch in Zaandam gebruikt te hebben reizen we naar Amsterdam waar we een korte wandeling maken langs een aantal plekken die verband houden met de Russisch Tsaar zoals het voormalige huis van Jacob Hinlopen waar hij gedurende zijn Amsterdamse periode verbleef. Tot slot brengen we een uitgebreid bezoek aan de Hermitage in Amsterdam waar we rondgeleid worden door de tijdelijke tentoonstelling over Peter de Grote.

Informatie

Datum:             Zaterdag 10 augustus 2013Start:                Zaandam 10:00 uurGids:                 Verschillende gidsenPrijs:                  € 65,50 p.p. (MJK-korting €20,50)Inclusief:           koffie/thee/drankje, lunch, entree, gids.

Dagtocht Peter de Grote

U kunt zich hier direct voor dit programma inschrijven.

Partners: 

IJsbeerverhalen uit het Behouden Huys - Nova Zembla, 16de eeuw

Lees het komende nummer van Geschiedenis Magazine. Neem vóór donderdag 16 mei 23:59 u. een abonnement.

Geschiedenis magazine 3 van 2024 nu in de winkel

Het derde nummer van 2024 is verschenen. Koop dit nummer bij een kiosk of boekhandel bij jou in de buurt

Geschiedenis Magazine 4

Het komende nummer van Geschiedenis Magazine verschijnt omstreeks 30 mei. Neem vóór donderdag 16 mei 23:59 u. een abonnement om dit nummer zonder verzendkosten te ontvangen. 

Olympias, moeder van Alexander de Grote

Lees het komende nummer van Geschiedenis Magazine. Neem vóór donderdag 16 mei 23:59 u. een abonnement.

Lees het komende nummer van Geschiedenis Magazine. Neem vóór donderdag 16 mei 23:59 u. een abonnement.

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief.