Dagtocht Regering in oorlogstijd

De regering maakte een machteloze indruk in deze dagen. In alle beschouwingen van zowel de tijd voor de oorlog als tijdens de oorlog kwamen de politici er het slechtst van af. Op deze tocht volgen we het kabinet-De Geer tijdens deze dagen van Den Haag naar Hoek van Holland. Het gaat over de keuzes die deze politici hadden zowel voor de oorlog als tijdens de meidagen en het belangrijke besluit om de regering te verplaatsen naar Londen.

Programma

We beginnen deze dag op het Plein in Den Haag waar we u ontvangen met koffie. Hiervandaan maken we een wandeling door Den Haag en bezoeken plekken die herinneren aan de Tweede Wereldoorlog, zoals het monument voor koningin Wilhelmina bij Paleis Noordeinde, het voormalig hoofdkwartier van generaal Winkelman aan de Lange Voorhout en de erelijst voor gevallenen aan het Binnenhof.

Per touringcar reizen we naar Hoek van Holland. Onderweg stoppen we bij voormalig vliegveld Ockenburg en Loosduinen. Eén van de plekken waarvanuit de Duitse parachutisten trachtt en Den Haag te veroveren. Daarna rijden we verder naar Hoek van Holland, waar we het Fort aan den Hoek van Holland zullen bezoeken. Hier vergaderde de regering voor het laatst voor ze vertrok naar Engeland. Ook komen we hier veel te weten over de gebeurtenissen op de Nieuwe Waterweg tijdens de meidagen en over de Nederlandse kustverdediging in het algemeen.

Informatie:

Datum:

Zaterdag 17 augustus 2013

Prijs: € 69,- p.p.MJK-korting: nvt      
Inclusief: koffie/thee, lunch, vervoer alle entreegelden, informatieboekje,deskundige gidsen en drankje na afloop.
Startlocatie Den Haag CS

 

 

 

 

 

Dagtocht Regering in oorlogstijd

U kunt zich hier direct voor deze reis inschrijven.

<h3>Meer informatie</h3>
<p><a href="http://www.historizon.nl/"><img class="alignleft" alt="Historizon" src="http://www.isgeschiedenis.nl/wp-content/uploads/2013/05/Historizon-150x1... width="105" height="105" /></a></p>
<p>Geschiedenis is niet stoffig, maar zuurstof voor de geest! Historizon biedt u de kans om eens flink in te ademen en het verleden te ervaren op een prettige, ontspannen wijze. Ons aanbod omvat excursies en korte reizen over historische thema’s. Op onze website vindt u het volledige overzicht en gedetailleerde informatie. Het is toch onmisbaar om iets van uw eigen geschiedenis te weten? <a href="http://www.historizon.nl/" target="_blank">Meer informatie </a></p>
<div>
<div id="wpa2a_2"> </div>
</div>

Partners: 

Ga mee op ontdekkingstocht naar archeologische vindplaatsen in binnen- en buitenland!

Olympias, moeder van Alexander de Grote

Lees het komende nummer van Geschiedenis Magazine. Neem vóór donderdag 16 mei 23:59 u. een abonnement.

Het ‘sterrenkamp’ in Bergen-Belsen

Lees het aankomende nummer van Geschiedenis Magazine. Neem vóór donderdag 16 mei 23:59 u. een abonnement.

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief. 

Lees het komende nummer van Geschiedenis Magazine. Neem vóór donderdag 16 mei 23:59 u. een abonnement.

Geschiedenis magazine 3 van 2024 nu in de winkel

Het derde nummer van 2024 is verschenen. Koop dit nummer bij een kiosk of boekhandel bij jou in de buurt