De nazi en de psychiater

In 1945 meldde Hermann Göring, Hitlers rechterhand en een van de grootste oorlogsmisdadigers van de Tweede Wereldoorlog, zich als gevangene bij de Amerikanen. Hij werd vergezeld door zestien koffers vol medailles, juwelen, zijden ondergoed, een miljoen dollar in cash en een koffieblik vol cyanidecapsules.

El-Hai - Nazi en de psychiaterTijdens de processen van Neurenberg wordt hij onder toezicht gesteld van de ambitieuze Amerikaanse legerpsychiater Douglas Kelley. Via rorschachs en andere tests hoopt Kelley er achter te komen wat nazicriminelen onderscheidt van de rest van de mensheid. Maar het kwaad heeft zo zijn charme. Een fascinerende blik in de criminele ‘mindset’ van het nationaal-socialisme en psychiatrisch onderzoek vlak na de oorlog.

ElzoubJack El-Hai is een vermaard journalist en publicist op het terrein van geschiedenis en medische wetenschap en schrijver van het veelgeprezen boek The Lobotomist. Hij won diverse prijzen waaronder de June Roth Memorial Award for Medical Journalism. Hij woont in Minneapolis, Verenigde Staten.

De nazi en de psychiater / Jack El-Hai / € 21,99 / ISBN 978 90 295 3847 3 / e-book / €13,99/ ISBN 978 90 295 3848 0 / Verschijningsdatum: 21 april 2015

Partners: 

Jan van Schaffelaar

Lees het komende nummer van Geschiedenis Magazine. Neem vóór donderdag 16 mei 23:59 u. een abonnement.

Covers OA

Iedere maand meeslepende en prachtig geïllusteerde verhalen over de geschiedenis van Amsterdam.

Geschiedenis Magazine 4

Het komende nummer van Geschiedenis Magazine verschijnt omstreeks 30 mei. Neem vóór donderdag 16 mei 23:59 u. een abonnement om dit nummer zonder verzendkosten te ontvangen. 

IJsbeerverhalen uit het Behouden Huys - Nova Zembla, 16de eeuw

Lees het komende nummer van Geschiedenis Magazine. Neem vóór donderdag 16 mei 23:59 u. een abonnement.

Het ‘sterrenkamp’ in Bergen-Belsen

Lees het aankomende nummer van Geschiedenis Magazine. Neem vóór donderdag 16 mei 23:59 u. een abonnement.

Ga mee op ontdekkingstocht naar archeologische vindplaatsen in binnen- en buitenland!