Docentenseminar Holocausteducatie
 in Jeruzalem

Van 26 december tot 3 januari kunnen (vooral Geschiedenis- en maatschappijleer)docenten deelnemen aan het jaarlijkse seminar "Lesgeven over WOII en de Holocaust" in de International School for Holocaust Studies te Jeruzalem. Met het unieke materiaal van het museum Yad Vashem krijgen zij de kans om te leren, ervaren, samen aan lessen te werken en geïnspireerd te raken.

Op het programma staan veel workshops met praktische werkvormen en ondersteunende lezingen van internationale experts met verdieping over de Holocaust en de maatschappelijke relevantie in de onderwijspraktijk van nu. Er kunnen 25 gemotiveerde en enthousiaste docenten mee. Naast het seminar in Yad Vashem zijn er leuke uitstapjes waarin je kennis kan maken met Israel. x0x0 Oud-deelneemster Ruth over haar ervaringen:

Ervaringen en kennis die raken bij de grenzen van ons bestaan. In 10 dagen leerde ik samen met een groep gemotiveerde, spontane docenten hoe de Holocaust en bijbehorende vredeseducatie goed aan te bieden aan mijn leerlingen. De ontmoeting met verschillende sprekers, inspirerende lectoren, betrokken deelnemers en Israel heeft mij onwijs geïnspireerd als onderwijsontwikkelende docent en als mens. Het educatieve concept van voor, tijdens en na WOII, loopt als rode draad door het seminar waar zowel verdieping en verbreding te vinden is. Er wordt ook veel context aangeboden in de workshops die mij meer betekenis en verschillende perspectieven van holocausteducatie hebben gegeven. Klik op onderstaande PDF om je op te geven. http://holocausteducatie.nl/wp-content/uploads/2015/05/Inschrijfformulier-studiereis-Yad-Vashem-2015-2016.pdf Klik hier voor meer informatie. Geïnteresseerd? Mail naar g.muller@cidi.nl of bel 070-3646862

Geschiedenis Magazine 4

Het komende nummer van Geschiedenis Magazine verschijnt omstreeks 30 mei. Neem vóór donderdag 16 mei 23:59 u. een abonnement om dit nummer zonder verzendkosten te ontvangen. 

Lees het komende nummer van Geschiedenis Magazine. Neem vóór donderdag 16 mei 23:59 u. een abonnement.

Jan van Schaffelaar

Lees het komende nummer van Geschiedenis Magazine. Neem vóór donderdag 16 mei 23:59 u. een abonnement.

Geschiedenis magazine 3 van 2024 nu in de winkel

Het derde nummer van 2024 is verschenen. Koop dit nummer bij een kiosk of boekhandel bij jou in de buurt

Ga mee op ontdekkingstocht naar archeologische vindplaatsen in binnen- en buitenland!

Nieuw-Guinea, 1942: de bloedige strijd om de Kokoda-trail

Lees het komende nummer van Geschiedenis Magazine. Neem vóór donderdag 16 mei 23:59 u. een abonnement.