Een bijzondere ontmoeting met Rome

Rome is een stad die eindeloos veel te bieden heeft. Zo veel dat u zich af kunt vragen wat u nu echt van deze stad gezien moet hebben. Historizon heeft een reis ontwikkeld door Rome die structuur brengt in de geschiedenis en u mee neemt naar plaatsen die niet zo vanzelfsprekend zijn.

Om te beginnen wandelen we met u langs de plekken die gezien moet hebben zoals de Trevi-fontein, een aantal pleinen, Spaanse trappen en zo meer. Zo brengen we u in de ban van deze fantastische stad.

We laten u zien en vertellen over het keizerlijke Rome. De keizers waaraan latere heersers zich zo graag spiegelden. De keizers die hun best deden om de herinneringen van hun voorgangers te overklassen met nog grotere bouwwerken. Imposant wat die architecten konden en veel staat er nog!

boog_van_titus

Het vroegchristelijke Rome. We hebben een eigen bus en daarmee gaan we naar de buitenkant van de stad. De Via Appia Antiqua, de catacomben, de plaats Tres Fontaine waar volgens de overlevering de apostel Paulus is onthoofd. De imposante basiliek St. Paulus buiten de muren. Het is zo maar een greep.

Rome en de renaissance. We gaan naar het Vaticaan. De St. Pieter met z’n plein en immense koepel. Maar ook de tuin en begraafplaats achter de St. Pieter met verrassende Nederlandse herinneringen. Een exclusief bezoek aan de Kerk van de Friezen met z’n eigen Heilige Trappen. De St. Jan van Lateranen en zijn omgeving, de plek waar de Pauselijke zetel was voordat het Vaticaan die rol overnam. Maar ook wat weggescholen kerken met ongelooflijk schone mozaïeken.
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Kijk op de website van Historizon voor het complete programma.

Landen: 

Lees het eerste jaar Geschiedenis Magazine extra voordelig én kies een welkomstcadeau!

GM 2 cover - nu in de winkel

Het tweede nummer van 2024 is verschenen. Koop dit nummer bij een kiosk of boekhandel bij jou in de buurt

Covers OA

Iedere maand meeslepende en prachtig geïllusteerde verhalen over de geschiedenis van Amsterdam.

Ga mee op ontdekkingstocht naar archeologische vindplaatsen in binnen- en buitenland!

Piet Hein

Lees het komende nummer van Geschiedenis Magazine. Neem vóór donderdag 4 april 23:59 u. een abonnement.

Saga vikingen

Lees het komende nummer van Geschiedenis Magazine. Neem vóór donderdag 4 april 23:59 u. een abonnement.