Firapeel, studievereniging voor mediëvisten

De studievereniging Firapeel is op 23 januari 1984 opgericht door studenten van de Vakgroep Nederlands van de toenmalige Rijks Universiteit Utrecht (RUU). Sindsdien is de vereniging uitgegroeid tot een landelijk platform voor mediëvisten van allerlei pluimage. Onder haar ruim 230 leden telt zij studenten, alumni, docenten en andere mensen die geboeid zijn door de middeleeuwen.

Bij de activiteiten van Firapeel staat een veelzijdige benadering van de middeleeuwen centraal. Geschiedenis, (bouw)kunst en literatuur, maar ook religie, muziek en theater komen aan bod, liefst in hun onderlinge samenhang. Door het aanbieden van een gevarieerd programma wil de vereniging bijdragen aan de studie van de middeleeuwen en wil zij bovendien de informele contacten tussen mediëvisten bevorderen.

Een greep uit de activiteiten

In de afgelopen jaren organiseerde Firapeel onder andere meerdaagse excursies naar middeleeuws Brugge, Aken, Lissabon, Xanten, het Maasland en Canterbury. We maakten fiets-kampeertrektochten naar romano-gothische kerkjes in Groningen en Oost-Friesland. Dichter bij huis maakten we stadswandelingen door onder meer Utrecht, Leiden en Dordrecht. Vaak werden deze gecombineerd met een bezoek aan een interessante tentoonstelling. Verder werden regelmatig lezingen georganiseerd over gevarieerde onderwerpen van de bouw van middeleeuwse kastelen tot en met jaloezie en afgunst in de middeleeuwse Lage Landen maar ook over Zuster Bertken en nog veel meer.

Lid worden?

Je wordt lid van Firapeel door het formulier onderaan de pagina op de website in te vullen: http://www.firapeel.nl/lid-worden. Je krijgt dan onze ledenbrief toegestuurd, die viermaal per jaar verschijnt en die onder andere de verslagen en aankondigingen van onze activiteiten bevat. Het lidmaatschap van Firapeel kost € 16,- per kalenderjaar. Wie ná 30 juni lid wordt, betaalt € 8,- voor het lopende jaar.

Digitale nieuwsbrief

Als je je opgeeft via onze website, stuurt Firapeel je af en toe een e-mail met een update van onze activiteiten. Zo blijf je goed op de hoogte van onze plannen en weet je zeker dat je niks mist!

Firapeel, Vereniging voor Mediëvistiek
Postbus 403, 3500 AK Utrecht
E-mail: info@firapeel.nl
Website: www.firapeel.nl
Facebook: www.facebook.com/Firapeel
Twitter: @Firapeel

Meer weten

Neem nu een abonnement en krijg schitterende cadeau's!

En mis nooit meer de mooiste historische verhalen!