Ga mee naar de prachtige tentoonstellingen over vader en zoon Huygens

Dit jaar staan zowel Christiaan als Constantijn Huygens in de belangstelling. Met tentoonstellingen over de beide mannen in Hofwijck en De Grote Kerk van Den Haag. Tijdens een bijzonder dagprogramma combineert Historizon beide tentoonstellingen per boot. Op woensdag 5 juni is de eerstvolgende mogelijkheid.

Het dagprogramma begint met een ontvangst, een kopje koffie en een inleiding in de 17de eeuwse keuken van het Huygens Museum Hofwijck te Voorburg. Vervolgens een rondleiding door huis en tuin waarbij het levens van vader en zoon Huygens en hun rol in de 17e eeuw aan bod komt. Zoals de gasten van Huygens vaak per boot aankwamen en weer vertrokken, zo vertrekken wij ook per boot naar Den Haag voor het vervolg van de excursie. Aan boord van de boot gebruiken we de lunch.

In Den Haag aangekomen maken wij met historicus Kees van der Leer een wandeling langs de verschillende lokaties die aan Constantijn Huygens herinneren. De plaats waar hij geboren is, de verschillende plaatsen waar hij woonde en werkte en we brengen ook een bezoek aan de Grote Kerk waar hij begraven ligt. In deze kerk bezoeken we de Constantijn en Christiaan Huygens tentoonstelling. Waar als uniek topstuk de Oranjezaal van Huis ten Bosch is nagebouwd.

Meer informatie

<h3>Historische reizen</h3>
<p><a href="http://www.historizon.nl/"><img class="alignleft wp-image-52057" alt="Historizon" src="http://www.isgeschiedenis.nl/wp-content/uploads/2013/05/Historizon-150x1... width="105" height="105" /></a></p>
<p>Geschiedenis is niet stoffig, maar zuurstof voor de geest! Historizon biedt u de kans om eens flink in te ademen en het verleden te ervaren op een prettige, ontspannen wijze. Ons aanbod omvat excursies en korte reizen over historische thema’s. Op onze website vindt u het volledige overzicht en gedetailleerde informatie. Het is toch onmisbaar om iets van uw eigen geschiedenis te weten? <a href="http://www.historizon.nl/" target="_blank">Meer informatie </a></p>

Partners: 

Geschiedenis magazine 3 van 2024 nu in de winkel

Het derde nummer van 2024 is verschenen. Koop dit nummer bij een kiosk of boekhandel bij jou in de buurt

Ga mee op ontdekkingstocht naar archeologische vindplaatsen in binnen- en buitenland!

Olympias, moeder van Alexander de Grote

Lees het komende nummer van Geschiedenis Magazine. Neem vóór donderdag 16 mei 23:59 u. een abonnement.

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief. 

Nieuw-Guinea, 1942: de bloedige strijd om de Kokoda-trail

Lees het komende nummer van Geschiedenis Magazine. Neem vóór donderdag 16 mei 23:59 u. een abonnement.

IJsbeerverhalen uit het Behouden Huys - Nova Zembla, 16de eeuw

Lees het komende nummer van Geschiedenis Magazine. Neem vóór donderdag 16 mei 23:59 u. een abonnement.