Geen afbeelding beschikbaar

Geschiedenis Magazine: Duister verleden

Het september nummer van Geschiedenis Magazine is uit. De redactie neemt je weer mee op reis over de aarde en de diepte in: van Azië tot Curaçao en van de Noormannen naar het duistere verleden van Ground Zero. 9/11 staat bij velen nog op het netvlies gebrand en zonder dat we het doorhebben, was de aanslag alweer tien jaar gelden.

Ground Zero valt onder Plaatsen van herinnering. Dit thema diept de redactie verder uit in het herfstnummer. Zo komen we aan bij het slavernijverleden van Nederland waarvan de sporen zich uitstrekken van West-Afrika tot Curaçao. Forten, wijnboeren en marrondorpen passeren de revue. In een reis door het verleden en langs deze monumenten van de slavernij wordt je verder meegesleurd naar een totaal andere wereld: Noord-Korea. Het Aziatische land kent al meer dan zestig jaar een onbuigzaam communistisch regime. De vraag is of dit zal gaan veranderen als de huidige leider Kim Jong-Il plaats maakt voor zijn zoon. Na een portret van een communistische dynastie, blijven we in Azië.

De dans van Azië en Europa gaat over de opkomst van Azië als internationale ontwikkeling sinds het einde van de Koude Oorlog. Met name Japan begon aan een opmars en China en India volgden. De landen van de technische snufjes beginnen dan ook een geheel andere plaats in te nemen in de wereld. Deze technische snufjes die in de wereld steeds geliefder worden, veranderen de maatschappij. Vijfhonderd jaar geleden werd namelijk de boekdrukkunst uitgevonden, maar het tijdperk van het gerukte boek zou weleens ten einde kunnen komen. ‘Het boek is uit’. Onder andere deze verhalen en nog vele andere over het Rusland voor de revolutie begin 20e eeuw en de film Napoleon komen aan bod in nieuwe nummer van Geschiedenis Magazine.

Enthousiast geraakt door de onderwerpen van deze maand? Kijk dan snel hier voor het nieuwe nummer van Geschiedenis Magazine.

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief. 

Lees het eerste jaar Geschiedenis Magazine extra voordelig én kies een welkomstcadeau!

Saga vikingen

Lees het komende nummer van Geschiedenis Magazine. Neem vóór donderdag 4 april 23:59 u. een abonnement.

Vergeten D-Day: Italië, 1943

Lees het komende nummer van Geschiedenis Magazine. Neem vóór donderdag 4 april 23:59 u. een abonnement.

De wieg van de Zijderoute

Lees het komende nummer van Geschiedenis Magazine. Neem vóór donderdag 4 april 23:59 u. een abonnement.

Piet Hein

Lees het komende nummer van Geschiedenis Magazine. Neem vóór donderdag 4 april 23:59 u. een abonnement.