Geschiedenis Magazine nu in de winkel

Tot 12 april overal verkrijgbaar: het maartnummer van Geschiedenis Magazine met als thema ‘winkelen sinds de renaissance’. Gratis bij dat nummer: een extra bijlage met twee verhalen van Fik Meijer. Benieuwd naar dit nieuwe nummer van Geschiedenis Magazine? 

Over Geschiedenis Magazine

Geschiedenis Magazine is een publiekstijdschrift over geschiedenis. Het tijdschrift verschijnt 8 keer per jaar. In samenwerking met de fine fleur van de geschiedwetenschap vertaalt de redactie de nieuwste inzichten in het historisch onderzoek in prettig leesbare, meeslepende artikelen.

THEMA: Winkelen sinds de renaissanceWinkelen als vrijetijdsbesteding begon na de Industriële Revolutie, zo luidt de traditionele visie. Huidige onderzoekers laten het winkelen veel eerder beginnen, al in de Renaissance.

In dit nummer onder andere:

Winkelen als bevrijdingDe nieuwe warenhuizen en winkelstraten in de 19de eeuw verschaften vrouwen bewegingsvrijheid. Maar was het winkelgenot wel zo bevrijdendals reclameslogans doen geloven?

Amerikaans consumerenHet verlangen naar steeds weer nieuwe dingen, was in Nederland in de jaren vijftig nog geen bekend consumptiepatroon. Met de Amerikamaandprobeerde de Bijenkorf dit te veranderen.

GlobaliseringIn Dubai wordt de nieuwste stap in de ontwikkeling van het winkelen gezet. De bedoeling is dat in deze Arabische golfstaat werkelijk álles te koop is, zelfs wat typisch Londens

Het nieuwe ChinaDeng Xiaoping geldt als de architect van het nieuwe China: communistisch in ideologie maar gericht op economische groei. In hoeverre zijn de huidige leiders schatplichtig aan hem?

Unieke vrouwenDe levens van 1001 gewone en opmerkelijke vrouwen uit de Nederlandse geschiedenis zijn onlangs vastgelegd in een lexicon. Een interview met de maker: historica Els Kloek.

Peter de GrotePeter de Grote was een rusteloos vorst. Over hoe Ruslands toekomst er uit moest zien, kende hij geen twijfel. Het land moest veranderen, hervormen, aansluiting vinden bij het Westen.

Koop dit nummer nu in de winkel. Of neem een abonnement.

<h3>Bestel het nieuwe nummer</h3>
<p> </p>
<p><a href="https://geschiedenismagazine.nl/" target="_blank"><img class="alignleft size-thumbnail wp-image-12900" alt="" src="http://www.isgeschiedenis.nl/wp-content/uploads/2013/03/geschiedenis-mag... width="112" height="150" /></a></p>
<table style="width: 304px; height: 100px;" border="0"><tbody><tr><td><strong>Titel:</strong></td>
<td><strong>Geschiedenis Magazine</strong></td>
</tr><tr><td><strong>Thema:</strong></td>
<td>Winkelen in de renaissance</td>
</tr><tr><td><strong>Nummer</strong></td>
<td>Maart 2013</td>
</tr><tr><td><strong>Prijs:</strong></td>
<td>€ 5,95</td>
</tr></tbody></table><p><a href="/abonneren-op-geschiedenis-magazine" target="_blank"><img class="alignleft size-thumbnail wp-image-6968" alt="" src="http://www.isgeschiedenis.nl/wp-content/uploads/2012/02/isg-button4-150x... width="150" height="37" /></a></p>
<p> </p>
<p> </p>

200 jaar redders op zee - jubileum KNRM

Lees het komende nummer van Geschiedenis Magazine. Neem vóór donderdag 3 oktober 23:59 u. een abonnement.

nu in de winkel

Het nieuwe nummer is verschenen. Koop dit nummer bij een kiosk of boekhandel bij jou in de buurt

De magie van Stonehenge

Lees het komende nummer van Geschiedenis Magazine. Neem vóór donderdag 3 oktober 23:59 u. een abonnement.

Covers OA

Iedere maand meeslepende en prachtig geïllusteerde verhalen over de geschiedenis van Amsterdam.

De iconische Guldensporenslag

Lees het aankomende nummer van Geschiedenis Magazine. Neem vóór donderdag 3 oktober 23:59 u. een abonnement.

Kinderwetje van Van Houten 1874

Lees het komende nummer van Geschiedenis Magazine. Neem vóór donderdag 3 oktober 23:59 u. een abonnement.