Geschiedenis van 400 jaar grachtengordel

Dit jaar wordt in Amsterdam stil gestaan bij het vierhonderdjarig bestaan van de grachtengordel. Een zeventiende-eeuwse stadsuitbreiding die nog steeds tot de verbeelding spreekt. In samenwerking met het Stadsarchief Amsterdam heeft Historizon een programma samengesteld waarbij u aan de ene kant de grachtengordel beleefd tijdens een vaartocht en aan de andere kant inzicht verkrijgt in de achtergronden, de beslissingen en het bouwproces.

Programma

Het programma start om 13:00 uur bij Smits Koffiehuis tegenover het Centraal Station. Hiervandaan laten we ons per boot afhalen voor een vaartocht door de grachten. Historicus Lard van der Pal zal onderweg vertellen over de architectuur van de grachtengordel en de verhalen achter verschillende gevels uit de doeken doen. We stappen uit bij het Amsterdams Stadsarchief in de Bazel waar conservator Erik Schmitz op het Bodeplein een presentatie zal geven over het ontstaan van de grachtengordel. Aansluitend bekijken we nog de prachtige animatie over dit onderwerp.

Met Lard van der Pal wandelen we dan weer terug naar het station waarbij onderweg weer het nodige verteld zal worden.

Datum: donderdag 25 juli 2013

Prijs: € 49,- p.p.

Inclusief: vaartocht, koffie/thee, gidsen, bezoek aan Stadsarchief en stadswandeling

400 jaar Grachtengordel

U kunt zich hier direct voor dit programma inschrijven.

<h3>Meer informatie</h3>
<p><a href="http://www.historizon.nl/"><img class="alignleft" alt="Historizon" src="http://www.isgeschiedenis.nl/wp-content/uploads/2013/05/Historizon-150x1... width="105" height="105" /></a></p>
<p>Geschiedenis is niet stoffig, maar zuurstof voor de geest! Historizon biedt u de kans om eens flink in te ademen en het verleden te ervaren op een prettige, ontspannen wijze. Ons aanbod omvat excursies en korte reizen over historische thema’s. Op onze website vindt u het volledige overzicht en gedetailleerde informatie. Het is toch onmisbaar om iets van uw eigen geschiedenis te weten? <a href="http://www.historizon.nl/" target="_blank">Meer informatie </a></p>
<div>
<div id="wpa2a_2"> </div>
</div>

Rubrieken: 

Partners: 

GM 2 cover - nu in de winkel

Het tweede nummer van 2024 is verschenen. Koop dit nummer bij een kiosk of boekhandel bij jou in de buurt

Ga mee op ontdekkingstocht naar archeologische vindplaatsen in binnen- en buitenland!

Covers OA

Iedere maand meeslepende en prachtig geïllusteerde verhalen over de geschiedenis van Amsterdam.

Vergeten D-Day: Italië, 1943

Lees het komende nummer van Geschiedenis Magazine. Neem vóór donderdag 4 april 23:59 u. een abonnement.

cover GM3

Het extra dikke nummer van Geschiedenis Magazine verschijnt omstreeks 18 april. Neem vóór donderdag 4 april 23:59 u. een abonnement om dit nummer zonder verzendkosten te ontvangen. 

Saga vikingen

Lees het komende nummer van Geschiedenis Magazine. Neem vóór donderdag 4 april 23:59 u. een abonnement.