Hanzedagen Bergen en Kampen

Wat zijn de Internationale Hanzedagen?  “De Hanzedagen zijn bijeenkomsten van Hanzesteden. Ieder jaar organiseert één van de steden een ontvangst waarbij alle andere Hanzesteden welkom zijn om onder andere elkaar te ontmoeten, hun steden wederzijds te promoten en overleg te voeren.” – aldus de online encyclopedie Wikipedia.

Dit jaar zijn in juni de Internationale Hanzedagen in Bergen – Noorwegen. In 2017 is Kampen het bruisende middelpunt van allerlei festiviteiten, verschillende markten, muziek, dans en nog veel meer. Kampen is dan niet alleen trotse gastheer van zo'n 120 Europese Hanzesteden, maar ook van zo'n 300.000 bezoekers.

37ste Internationale Hanzedagen Kampen 2017

Hanzestad Kampen organiseert in 2017 van 15 t/m 18 juni de Internationale Hanzedagen. Dit vierdaagse evenement is een reis door de tijd van de middeleeuwen tot nu. Beleef de oude ambachten tijdens een middeleeuws spektakel, maar word ook verrast door nieuwe ambachten, muziek, theater, dans en een imposant nautisch programma. Tijdens het hele evenement staat het erfgoed van de Hanze en de sterke verbinding met het water centraal.

De Kamper Kogge en een middeleeuwse veldslag

Met het Van Heutszplein als hoofdkwartier en de rest van de binnenstad verdeeld in themagebieden krijgt het programma van de Internationale Hanzedagen 2017 in Kampen al vorm. Een belangrijke rol in het programma is weggelegd voor instellingen, verenigingen en clubs uit Kampen. Op meerdere plekken in de stad worden podia geplaatst. Hanzesteden uit Nederland krijgen een prominente rol in het hele programma. De binnenstad van Kampen wordt opgedeeld in kwartieren met een apart thema. Het nautisch zwaartepunt ligt in de Buitenhaven en op de Koggewerf, met uiteraard de Kamper Kogge. Bij de Cellebroederspoort spelen Ridder Dolf en collega's uit heel Europa een middeleeuwse veldslag na.

Genoeg te beleven dus van 15 t/m 18 juni 2017!

Kijk voor meer informatie op: www.hanze2017.nl
Boek nú al een kamer via: www.accommodationshanseaticdays.com

Rubrieken: 

Partners: 

Covers OA

Iedere maand meeslepende en prachtig geïllusteerde verhalen over de geschiedenis van Amsterdam.

Het Beleg van Haarlem

Lees het aankomende nummer van Geschiedenis Magazine. Neem vóór donderdag 1 juni 23:59 u. een abonnement.

de goudschat van Hoogwoud

Lees het aankomende nummer van Geschiedenis Magazine. Neem vóór donderdag 1 juni 23:59 u. een abonnement.

wereldwonder artemistempel Efeze

Lees het aankomende nummer van Geschiedenis Magazine. Neem vóór donderdag 1 april 23:59 u. een abonnement.

De Kelten Galaten Galliërs

Lees het aankomende nummer van Geschiedenis Magazine. Neem vóór donderdag 1 juni 23:59 u. een abonnement.

Martin Luther King, Poor People's campaign

Lees het aankomende nummer van Geschiedenis Magazine. Neem vóór donderdag 1 juni 23:59 u. een abonnement.