Geen afbeelding beschikbaar

Hugh Hefner: de motor achter de Playboy

Trending – op 27 april 2017 overleed Playboy-icoon Hugh Hefner op 91-jarige leeftijd. Hij blies zijn laatste adem uit in de Playboy Mansion, zijn huis in Los Angeles. Hefner was de oprichter van het erotisch getinte tijdschrift de Playboy, waarmee hij wereldwijd veel succes boekte.


Hefner werd geboren op 9 april 1926 in de staat Chicago. Na zijn middelbare schooltijd werd 'Hef' in 1944 door het Amerikaanse leger opgeroepen om bij de infanterie te dienen. Daar tekende hij strips voor diverse kranten van het leger. Vanaf 1946 nam hij tekenlessen bij het Kunstinstituut van Chicago en vervolgens schreef hij zich in bij de Universiteit van Illinois. Hij bleef cartoons tekenen tijdens zijn studie, onder andere voor de Daily Illinois. Na zijn afstuderen was hij in 1949 werkzaam bij een cartoonbedrijf in Chicago als hulp personeelsmanager en als copywriter voor warenhuis Scott.


Hefner richt de Playboy op


In 1951 werd Hefner copywriter bij het tijdschrift Esquire. Toen het blad naar New York verhuisde, bleef de toen 25-jarige Hefner achter om een eigen tijdschrift te beginnen. Aan de keukentafel van zijn flat werd in 1953 de basis gelegd van een nieuw erotisch tijdschrift. De cover van de eerste playboy werd gesierd door een schaars geklede Marilyn Monroe. In de beginjaren zeventig waren er al zeven miljoen exemplaren van het erotische tijdschrift verkocht. Het blad was hiermee een wereldwijd succes.


Privéleven


Hefner stond bekend om zijn turbulente liefdesleven. Hij beweerde in 2013 tegenover Esquire dat hij met "zeker meer dan duizend" vrouwen de lakens heeft gedeeld. Ook het huwelijksbootje was voor de Playboylegende niet onbekend. Zo trouwde hij op 25 Juni 1949 met Mildred Williams. Hij kreeg met haar twee kinderen: Christie en David. Het huwelijk strandde na tien jaar. In 1989 trouwde hij voor de tweede keer met Kimberly Conrad, maar na negen jaar liep hun huwelijk stuk. Twintig jaar later had Hefner een relatie met drie vrouwen: Karissa en Kristina Shannon en Crystal Harris. Eind 2010 maakte Hefner bekend om met Harris te trouwen.


Rol in Bavariaspotje


In 2011 stond Hugh weer in de belangstelling. Hij was dat jaar te zien in het nieuwste spotje van bierbrouwer Bavaria. De reclame werd opgenomen in de Playboy Mansion van Hefner.


 


Afbeelding:


© Glenn Francis, www.PacificProDigital.com (Own work) [CC BY-SA 3.0 (https://creativecommons.org/licenses/by-sa/3.0) or GFDL (http://www.gnu.org/copyleft/fdl.html)], via Wikimedia Commons


Bronnen:


 


 


 

Tijdperken: 

Ga mee op ontdekkingstocht naar archeologische vindplaatsen in binnen- en buitenland!

druide

Lees het komende nummer van Geschiedenis Magazine. Neem vóór donderdag 27 juni 23:59 u. een abonnement.

fietsplaatje

Lees het komende nummer van Geschiedenis Magazine. Neem vóór donderdag 27 juni 23:59 u. een abonnement.

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief. 

GM4 nu in de winkel

Het vierde nummer van 2024 is verschenen. Koop dit nummer bij een kiosk of boekhandel bij jou in de buurt

olympische spelen vrouwen

Lees het komende nummer van Geschiedenis Magazine. Neem vóór donderdag 27 juni 23:59 u. een abonnement.