Internationaal OpenArch Congres in Archeon 23-25 april 2013

Dialogue with the Visitor -

Het vijf jaar durende (2011-2015)  EU Cultuur 2000 programma OpenArch heeft 11 partners uit heel Europa. Dit alles onder leiding van EXARC,  de Europese organisatie van AOAM - Archaeological Open Air Musea.

Tijdens de drie dagen van het congres zullen lezingen worden gegeven in parallel sessies, met uiteenlopende onderwerpen die iedere museale instelling in haar hart raakt: de Dialogue with the Visitor.

De deelnemende partners zijn het Hunebedcentrum (Nederland), Terramare van Montale en Archeologische museum van Modena (Italië), Foteviken (Zweden), de Iberische Citadel Calafell (Catalonië), het St. Fagans National History Museum (Wales), het Archeologisch-ecologisch centrum Albersdorf (Duitsland), Viminacium (Servië), de Universiteit van Exeter (Engeland), het Kierikki Stone Age Centre (Finland), naast natuurlijk Archeon en EXARC.

Op 23 t/m 25 april worden er ongeveer vijftig deelnemers van deze elf partners verwacht, voor een congres met als thema Dialogue with the Visitor.

Samen met het Nationale Archeologische Instituut gevestigd in Belgrado (Servië), dat ter plekke een archeologisch park rond de Romeinse stad Viminacium opgebouwd heeft, coördineert Archeon dit Work Package binnen het OpenArch project.

Het doel van deze Dialogue with the Visitor is enerzijds kwaliteitsbewaking van het materiaal dat aangeboden wordt aan bezoekers van de deelnemende partners – het immaterieel erfgoed dat gepresenteerd wordt – wij noemen dit de Story of the Site. Anderzijds wordt er aandacht besteed aan hoe dit materiaal gepresenteerd wordt. Dit kan via theatrale elementen, shows, of demonstraties. Maar ook via websites, apps en andere digitale communicatiemiddelen. Samengevat is dit de Visitors Experience.

Er worden meer dan dertig lezingen en workshops gegeven door oa Wim van der Weiden, Chairman van de European Museum Academy; Janneke Kuysters, voormalig directrice van de Efteling; Hendrik Henrichs van de Universiteit Utrecht; Mark Driessen en Monica van den Dries van de Universiteit Leiden; Gunter Schöbel, directeur van het Pfahlbau Museum Unteruhldingen; Ruben Smit van de Reinwardt Academie (Amsterdam).

Dit is slechts een kleine selectie van tientallen sprekers en deelnemers, voor meer informatie over het programma, of deelname, zie: https://exarc.net/eu-projects/openarch-culture-project/meetings/april-2013-dialogue-visitor-alphen-ad-rijn-nl

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief. 

200 jaar redders op zee - jubileum KNRM

Lees het komende nummer van Geschiedenis Magazine. Neem vóór donderdag 3 oktober 23:59 u. een abonnement.

Special: Echt nep / maand van de geschiedenis

Lees het komende nummer van Geschiedenis Magazine. Neem vóór donderdag 3 oktober 23:59 u. een abonnement.

nu in de winkel

Het nieuwe nummer is verschenen. Koop dit nummer bij een kiosk of boekhandel bij jou in de buurt

Ga mee op ontdekkingstocht naar archeologische vindplaatsen in binnen- en buitenland!

De ‘Great White Fleet’: Amerikaans spierballenvertoon

Lees het komende nummer van Geschiedenis Magazine. Neem vóór donderdag 3 oktober 23:59 u. een abonnement.