Wittenberg

Luther: deze voorstellingen mag je niet missen!

Dit jaar leven we toe naar vijfhonderd jaar reformatie in 2017. Het jubileum biedt een mooie gelegenheid om een lutherreis te boeken om op onderzoek te gaan naar het leven van Maarten Luther. De volgende tentoonstellingen over Luther mMaarten Lutherag je zeker niet missen!


Luther panorama in Wittenberg De panorama LUTHER 1517 in Wittenberg wordt het hoogtepunt van het lutherjaar 2017. De 360 graden panorama, een grote looprotonde,  neemt je mee terug naar de tijd waarin Luther zijn 95 stellingen op de poort van de slotkapel nagelde en weergeeft gebeurtenissen uit de tijd van Luther. In het oude deel van de stad Wittenberg wordt de panorama van 15 bij 75 meter opgezet. De kunstenaar Yadegar Asisi zorgt met de 'Rotonda', zoals de panorama heet, voor een magische herbeleving van de tijd van Luther.


Gegen Kaiser und Papst In het kunsthistorisch museum in de Duitse stad Maagdenburg is vanaf september 2017 tot januari 2018 de expositie Gegen Kaiser und Papst (tegen keizer en paus) te zien. De expositie geeft informatie over Luthers tijd in Maagdenburg.  De stad speelde een grote rol in de reformatie. Maarten Luther predikte vaak in de stad en wierf er veel aanhangers van het protestantisme. De expositie vertelt over de gevolgen van Luthers tijd in Maagdenburg.


Torgau - Residenzstadt der Reformation De Lutherweg in Saksen is 550 kilometer lange wandelroute en verbindt 27 Lutherplaatsen met elkaar. Van Leipzig loopt de wandelroute naar Renaissancestad Torgau, dat geliefd is vanwege de mooie gebouwen. Vanaf mei 2017 is in Slot Hartenfels de expositie Torgau - Residenzstadt der Reformation te bewonderen. In de regio Saksen zijn meer sporen te vinden Luther en tijdens het lutherjaar is er veel te beleven. Voor meer bezienswaardigheden in de regio Saksen klik hier.


Medien der Reformation Tegenwoordig is social media erg belangrijk om mensen te bereiken. In de tijd van Luther hadden pamfletten de functie van social media. In de zestiende eeuw zorgde de boekdrukkunst voor de verspreiding van het Woord en Luther was toen al bewust van de invloed van de media. De tentoonstelling Medien der Reformation in het Reichsstadtmuseum in Rothenburg laat niet eerder vertoonde pamfletten zien van onder andere Albrecht Dürer. De tentoonstelling loopt tot en met 30 september 2017.

Afbeeldingen

commons.wikimedia.org Wittenberg

Partners: 

Landen: 

Personen: 

neushoorn

Lees het komende nummer van Geschiedenis Magazine. Neem vóór donderdag 27 juni 23:59 u. een abonnement.

GM4 nu in de winkel

Het vierde nummer van 2024 is verschenen. Koop dit nummer bij een kiosk of boekhandel bij jou in de buurt

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief. 

Nixon

Lees het aankomende nummer van Geschiedenis Magazine. Neem vóór donderdag 27 juni 23:59 u. een abonnement.

Ga mee op ontdekkingstocht naar archeologische vindplaatsen in binnen- en buitenland!

fietsplaatje

Lees het komende nummer van Geschiedenis Magazine. Neem vóór donderdag 27 juni 23:59 u. een abonnement.