Willem Drees

Monumentale biografie over Willem Drees nu compleet

Met de verschijning van het laatste deel Willem Drees Premier en elder statesman De jaren 1948 – 1988 is de biografie over Willem Drees voltooid.

De naoorlogse Drees

Het laatste deel van de levensbeschrijving van Willem Drees laat zien hoe de overtuigde socialist Drees kon uitgroeien tot een nationale figuur, die nu wordt beschouwd als een van de grootste Nederlanders ooit. Drees blijft voor altijd verbonden aan de grote problemen van de jaren na de Tweede Wereldoorlog: de wederopbouw, het begin van de verzorgingsstaat, de Koude Oorlog en de eerste stappen op weg naar de Europese integratie.

Drees als premier en commentator

Politicoloog Hans Daalder en historicus Jelle Gaemers werkten samen aan de levensbeschrijving van Drees. Ook voor het laatste deel van deze biografie putten de auteurs onder meer uit het omvangrijke archief van Drees dat het Nationaal Archief bewaart. In het slotdeel van deze monumentale biografie beschrijven zij de wijze waarop Drees leiding gaf aan 4 kabinetten in een tijd van gespannen coalitieverhoudingen, moeizame kabinetsformaties en herhaalde politieke crises. Daarna behandelen de auteurs de bijna 30 jaar na zijn aftreden, waarin hij tot op hoge leeftijd actueel commentaar gaf op politieke en maatschappelijke ontwikkelingen.

Publicaties

Net verschenen laatste deel van Drees' biografie:

•    Willem Drees Premier en elderstatesman. De jaren 1948 - 1988, Hans Daalder en Jelle Gaemers, Uitgeverij Balans,  € 39,95

Alle delen over Drees:

•    Drees compleet, Hans Daalder en Jelle Gaemers, vijf delen in cassette, introductieprijs € 99,90, daarna € 125,–

 

Rubrieken: 

Partners: 

Landen: 

Personen: 

Tijdperken: 

cover GM3

Het extra dikke nummer van Geschiedenis Magazine verschijnt omstreeks 18 april. Neem vóór donderdag 4 april 23:59 u. een abonnement om dit nummer zonder verzendkosten te ontvangen. 

Covers OA

Iedere maand meeslepende en prachtig geïllusteerde verhalen over de geschiedenis van Amsterdam.

De wieg van de Zijderoute

Lees het komende nummer van Geschiedenis Magazine. Neem vóór donderdag 4 april 23:59 u. een abonnement.

Piet Hein

Lees het komende nummer van Geschiedenis Magazine. Neem vóór donderdag 4 april 23:59 u. een abonnement.

Saga vikingen

Lees het komende nummer van Geschiedenis Magazine. Neem vóór donderdag 4 april 23:59 u. een abonnement.

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief.