nationale archeologiedagen 2021

Nieuwe talkshow ‘Land vol archeologie’ brengt archeologie van de regio in beeld

Op vrijdag 18 juni, de eerste dag van de Nationale Archeologiedagen, kan je bij een échte primeur zijn! De Stichting Archeologie & Publiek en ArcheoHotspots presenteren dan de nieuwe live-talkshow ‘Land vol archeologie’. De show wordt uitgezonden vanuit de ArcheoHotspot van Museum Het Valkhof in Nijmegen en is te volgen via een livestream.

Talkshowhosts Evert van Ginkel en Marie-France van Oorsouw ontvangen verrassende gasten uit Nijmegen en omstreken aan tafel. Archeo-reporter Vera Verkooijen is op pad gestuurd om archeologische bezienswaardigheden en nieuwtjes uit de regio in beeld te brengen. Via de Mentimeter en live chat nodigt Agnes Westelaken iedereen uit om vanuit huis mee te praten.

In de eerste uitzending van komende vrijdag staat de rijke archeologie van Nijmegen en omgeving centraal. Ook de bijdrage die vrijwilligers leveren aan behoud en onderzoek van al die vondsten, wordt belicht. De volgende uitzendingen worden telkens vanuit een andere ArcheoHotspot ergens in Nederland uitgezonden. En als kijker heb je ook inbreng. Je kan zelf een filmpje maken over iets archeologisch dat je graag onder de aandacht wil brengen. Als je dat uploadt op de website van Land vol Archeologie, maak je kans dat je aan de talkshowtafel wordt uitgenodigd om mee te praten!

De livestream van de eerste aflevering is op vrijdag 18 juni 2021 hier te bekijken van 19.00 uur tot 20.00 uur. Aflevering gemist? Hier kun je de afleveringen terugkijken.

Covers OA

Iedere maand meeslepende en prachtig geïllusteerde verhalen over de geschiedenis van Amsterdam.

Olympias, moeder van Alexander de Grote

Lees het komende nummer van Geschiedenis Magazine. Neem vóór donderdag 16 mei 23:59 u. een abonnement.

Nieuw-Guinea, 1942: de bloedige strijd om de Kokoda-trail

Lees het komende nummer van Geschiedenis Magazine. Neem vóór donderdag 16 mei 23:59 u. een abonnement.

Jan van Schaffelaar

Lees het komende nummer van Geschiedenis Magazine. Neem vóór donderdag 16 mei 23:59 u. een abonnement.

Lees het komende nummer van Geschiedenis Magazine. Neem vóór donderdag 16 mei 23:59 u. een abonnement.

Geschiedenis Magazine 4

Het komende nummer van Geschiedenis Magazine verschijnt omstreeks 30 mei. Neem vóór donderdag 16 mei 23:59 u. een abonnement om dit nummer zonder verzendkosten te ontvangen.