Geen afbeelding beschikbaar

Ode aan de babyboomer

De mensen die geboren zijn tussen (grofweg) 1945 en 1955 worden doorgaans aangeduid als babyboomers. Deze generatie heeft een aantal gemeenschappelijke ervaringen. Ze groeide op in de naoorlogse opbouwperiode waarin de welvaart voor het eerst sinds vele jaren toenam, en ging studeren in de woelige periode tussen 1965 en 1975.

Mijn generatie, een ode aan de babyboomer

4_Lorzing_ Mijn generatie_253 0050 0De generatie babyboomers… zag in de winter ijsbloemen aan de binnenkant van het slaapkamerraam. Luisterde onder de dekens naar Amerikaanse rock en was de eerste generatie die massaal een spijkerbroek aantrok. Zij aten gestampte pot totdat olijfolie, Franse kaas en paprika’s werden ontdekt. Iedereen rookte, omdat dat nu eenmaal zo hoorde en hadden ouders die nooit buiten de deur aten totdat ‘de Chinees’ zich in de buurt vestigde.

Deze generatie kocht stiekem condooms bij de kapper. Zat dronken achter het stuur, reed zonder gordel om en kwam ermee weg. Zij zagen de eerste erectie op het witte doek en vielen in de jaren zeventig van hun geloof. Deze generatie kreeg zijn eerste computer met een pc-privéproject. En zag nog veel, veel meer veranderen. Han Lörzing beschrijft het in zijn boek Mijn generatie, een ode aan de babyboomer.

Partners: 

Ga mee op ontdekkingstocht naar archeologische vindplaatsen in binnen- en buitenland!

Piet Hein

Lees het komende nummer van Geschiedenis Magazine. Neem vóór donderdag 4 april 23:59 u. een abonnement.

Vergeten D-Day: Italië, 1943

Lees het komende nummer van Geschiedenis Magazine. Neem vóór donderdag 4 april 23:59 u. een abonnement.

De wieg van de Zijderoute

Lees het komende nummer van Geschiedenis Magazine. Neem vóór donderdag 4 april 23:59 u. een abonnement.

Covers OA

Iedere maand meeslepende en prachtig geïllusteerde verhalen over de geschiedenis van Amsterdam.

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief.