Opening expositie ‘Dit is mijn stad’ in Noordelijk Scheepvaartmuseum

In het Noordelijk Scheepvaartmuseum in Groningen opent op 4 oktober 2013 de nieuwe expositie ‘Dit is mijn stad’. Bij de expositie zullen stadsgezichten van Groningen uit verschillende perioden te zien zijn waarbij zowel het verleden als het heden centraal staat. De tentoonstelling biedt een kijk op Groningen als een stad die altijd in beweging is.

Groningse stadsgezichten

De expositie ‘Dit is mijn stad’ opent 4 oktober 2013 om 16:00 uur in het Noordelijk Scheepvaartmuseum in Groningen. Basis van de expositie wordt gevormd door 18e en 19e eeuwse prenten en schetsen van gemeentearchivaris A.T. Schuitema Meijer uit het Album van Oud-Groningen. Deze zijn nog nooit eerder toegankelijk geweest voor publiek.

Ook is er een fotopresentatie te zien met foto’s van Groningen in de periode 1875 tot 1926. Groningen in een modern jasje ontbreekt ook niet. Groningse kunstenaars Rob Elzinga, Marcel Duran en Annemiek Vos exposeren met hedendaagse stadsgezichten van Groningen op de tentoonstelling. Door beelden van de stad Groningen in verschillende perioden zie je goed hoe de stad door de jaren heen veranderd is. Groningen is al eeuwen een stad in beweging.

Kinderactiviteiten

Voor kinderen is er tijdens de tentoonstelling een speciaal programma waarbij ze kunnen deelnemen aan allerlei activiteiten. Dit programma begint met de workshop ‘Bouw je eigen stad’ waarbij kinderen een maquette kunnen bouwen van hun ideale stad. Deze workshop zal op 6, 20, 23 en 27 oktober plaatsvinden in het kader van de oktober Kindermaand. Alle maquettes zullen later op de expositie tentoongesteld worden. Op de website van het museum is meer informatie over de overige activiteiten te vinden. De tentoonstelling ‘Dit is mijn stad’ zal van 5 oktober 2013 tot en met 26 januari 2014 te zien zijn in het Noordelijk Scheepvaartmuseum.


Rubrieken: 

Landen: 

Tijdperken: 

Lees het komende nummer van Geschiedenis Magazine. Neem vóór donderdag 22 februari 23:59 u. een abonnement.

Covers OA

Iedere maand meeslepende en prachtig geïllusteerde verhalen over de geschiedenis van Amsterdam.

Lees het komende nummer van Geschiedenis Magazine. Neem vóór donderdag 22 februari 23:59 u. een abonnement.

Lees het komende nummer van Geschiedenis Magazine. Neem vóór donderdag 22 februari 23:59 u. een abonnement.

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief. 

Lees het eerste jaar Geschiedenis Magazine extra voordelig én kies een welkomstcadeau!