Detroit rassenrellen 1967

Rassenrellen Detroit

Detroit 1967 – In een zwarte wijk van de Amerikaanse stad Detroit braken op 23 juli rellen uit. Het kwam tot gevechten tussen de zwarte bevolking en de politie waarbij 43 mensen om het leven kwamen. De rellen begonnen 23 juli en hielden vijf dagen aan.

Raciale spanningen

In de Verenigde Staten was al lange tijd een strijd gaande tussen de blanke inwoners van de stad en de Afro-Amerikanen. De rellen ontstonden toen de politie begon met een controle in één van de donkere wijken in Detroit en 82 mensen arresteerden bij een bar op de hoek van 12th avenue en Clairmount street die geen vergunning had. Het werd één van de meest dodelijke rellen in de Amerikaanse geschiedenis.

Drie dagen lang rellen

Gouverneur George Romney beval de National Guard in Detroit om op te treden tegen de rellen die naar aanleiding van de arrestaties uitbraken. Het duurde niet lang of het vandalisme verspreidde zich over de gehele wijk en het noordwesten van de stad. De ongeregeldheden hielden drie dagen aan, waarna het de politie lukte de rellen de kop in te drukken. Bij de rellen kwamen 43 mensen om het leven, raakten 467 mensen gewond en ruim 7000 mensen werden gearresteerd. Meer dan 2000 gebouwen werden verwoest.  

Afbeeldingen: 

Landen: 

Tijdperken: 

Onderwerpen: 

Ga mee op ontdekkingstocht naar archeologische vindplaatsen in binnen- en buitenland!

cover GM3

Het extra dikke nummer van Geschiedenis Magazine verschijnt omstreeks 18 april. Neem vóór donderdag 4 april 23:59 u. een abonnement om dit nummer zonder verzendkosten te ontvangen. 

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief. 

Covers OA

Iedere maand meeslepende en prachtig geïllusteerde verhalen over de geschiedenis van Amsterdam.

Vergeten D-Day: Italië, 1943

Lees het komende nummer van Geschiedenis Magazine. Neem vóór donderdag 4 april 23:59 u. een abonnement.

Saga vikingen

Lees het komende nummer van Geschiedenis Magazine. Neem vóór donderdag 4 april 23:59 u. een abonnement.