Reis mee naar Suriname

In samenwerking met het Historisch Nieuwsblad organiseert Historizon van 26 november t/m 10 december 2014 voor de derde keer een reis naar Suriname. De grote verscheidenheid aan culturen, godsdiensten en volkeren die dit bijzondere land hebben vormgegeven staan centraal tijdens het 14-daags verblijf.

Programma

Deelnemers reizen naar Parimaribo, waar ze de oude stad uitgebreid verkennen. Historische plaatsen als Fort Zeelandia en het Onafhankelijkheidsplein worden aangedaan. Er vindt een excursie plaats naar de Stolkertsijver waar de Binnenlandse oorlog begon en naar Groningen waar Nederlandse boeren in de negentiende eeuw een bestaan probeerden op te bouwen.

De reis gaar door via het kokosnotendistrict Coronie en Nickerie, met zijn rijstpolders en bananenplantages. In Commenwijne brengt Synthia McLeod de groep met haar boot de Sweet Merodia over de rivier naar voormalige plantages. Onderweg verteld ze uitgebreid over de plaatselijke geschiedenis.

woning van een voormalige plantage woning van een voormalige plantage

Met korjalen trekken de deelnemers de zuidelijke binnenlanden in. Na een bezoek aan Jodensavanne varen ze verder naar het marrondorp Pikin Slee. De reis eindigt in de hoofdstad. Alle excursies staan onder begeleiding van historici en plaatselijke deskundigen, zoals Roy Zondervan, Chandra van Binnendijk en Kenn Doorson. 's Avonds zijn er regelmatig lezingen over de Surinaamse cultuur, religies, literatuur en politiek.

U kunt nog mee!

Meer informatie vindt u op de website van Historizon

Afbeelding: Fort Zeelandia

Landen: 

De wieg van de Zijderoute

Lees het komende nummer van Geschiedenis Magazine. Neem vóór donderdag 4 april 23:59 u. een abonnement.

Lees het eerste jaar Geschiedenis Magazine extra voordelig én kies een welkomstcadeau!

Saga vikingen

Lees het komende nummer van Geschiedenis Magazine. Neem vóór donderdag 4 april 23:59 u. een abonnement.

GM 2 cover - nu in de winkel

Het tweede nummer van 2024 is verschenen. Koop dit nummer bij een kiosk of boekhandel bij jou in de buurt

Vergeten D-Day: Italië, 1943

Lees het komende nummer van Geschiedenis Magazine. Neem vóór donderdag 4 april 23:59 u. een abonnement.

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief.