Eisenach

Reizen naar steden van Maarten Luther

Dit jaar werken we toe naar de herdenking van het 500- jarig bestaan van de Reformatie in 2017. Een mooie aanleiding om een ‘Luther-reis’ te boeken. Op deze reizen brengt een Luther-kenner u langs de belangrijkste plekken uit het leven van Luther fotode reformator. Daarbij laten ze ook zien welke invloed Maarten Luther had op hen die na hem kwamen. Bijvoorbeeld op de beroemde componist Bach.

Het verzet van Maarten Luther

Het is moeilijk voor te stellen hoe de wereld de afgelopen vijfhonderd jaar veranderd is. De kerk bleek voor de reformatie een en al corrupt te zijn. Maarten Luther ging studeren en ging inzien hoe corrupt de kerk was. Luther kwam in opstand. Door zijn verzet tegen de kerk ontstond er een Europa met godsdienstvrijheid. In Duitsland is vandaag de dag nog veel te bezichtigen over Luther. Een Luther-reis neemt je mee naar Duitsland.

Bezoek het huis van Luther

De reis van Paulusma Reizen neemt je in een zesdaagse Duitse reis mee naar steden die belangrijk waren in het leven van Luther, zoals Erfurt, Wittenberg en Eisleben. Je wordt meegenomen naar Eisenach, waar Luther in het Wartburgkasteel in tien weken het Nieuwe Testament vertaalde naar het Duits. Ook brengt de reis een bezoek aan het huis van Luther. Voor het hele reisprogramma klik hier.

Reis naar belangrijke Luthersteden

Asgard Reizen leidt je in vijf dagen door het leven van Luther door bezoeken aan onder andere de steden Magdeburg, Halle en Eisenach. Ook Wittenberg, waar Luther startte met zijn verzet tegen de katholieke kerk, staat op het programma. De reis, die je veel leert over Luther, brengt je naar verschillende mooie kerken, zoals de Marktkerk in Halle en de Wallonerkerk in Magdeburg. Klik hier voor meer informatie over de reis.

Liever een andere Lutherreis?

Om de ene reis van de andere te onderscheiden worden er ook diverse muzikale reizen naar 'Lutherland' aangeboden. Meer weten over deze muzikale Lutherreizen? Kijk dan hier. Daarnaast zijn er Lutherreizen die je in de voetsporen van Luther laten treden. Voor meer informatie over deze reizen klik hier.  

Afbeeldingen

pixabay.com Eisenach

Partners: 

Landen: 

Personen: 

Ontdek Geschiedenis Magazine!

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief. Het is gratis!

Lees Ons Amsterdam

Iedere maand meeslepende en prachtig geïllusteerde verhalen over de de geschiedenis van Amsterdam.

Ga mee op ontdekkingstocht naar archeologische vindplaatsen in binnen- en buitenland!