Rondleiding restaurateur van historische panden

Historizon, reisorganisatie van historische excursies en korte reizen, organiseert in samenwerking met het Museum Willet-Holthuysen een exclusieve serie dagen over restauratiewerkzaamheden in historische panden.

Historisch grachtenpand Willet-Holthuysen

In 1896 lieten de oorspronkelijke bewoners het Willet-Holthuysen grachtenpand inclusief interieur aan de gemeente Amsterdam na. In de loop der jaren is het pand voor verschillende doeleinden gebruikt. Het oorspronkelijke Willet-interieur is daardoor bedekt met lagen verf, behang en stuc. Tijdens deze dag neemt Historizon u mee naar het leven van de oorspronkelijke bewoners en laat u achter de schermen meekijken en meedoen met de restaurateur om de oorspronkelijke schoonheid weer zichtbaar te maken.

De wereld van de restaurateur

Rondleiding restauratiewerkzaamheden in historische panden.Op dit moment wordt er veel onderzoek gedaan naar de toenmalige inrichting van het pand zodat het weer in oorspronkelijke staat hersteld kan worden. Tijdens het ochtendprogramma van de eerste dag (6 februari) gaan we terug naar de Willet-periode en maakt u onder leiding van de conservator kennis met de voormalige bewoners Louisa en Abraham.

De nadruk ligt deze dag op de aspecten pigmenten en verf. Na de lunch verdiepen we ons in de wereld van de restaurateur, die ons laat zien hoe je op authentieke wijze verf maakt met pigmenten. Hierbij kunt u als deelnemer ook zelf aan de slag. Daarnaast wordt er aandacht besteed aan het ‘witje’.

Tijdens dag twee (4 september) is het thema houtimitatie en goudleggen en op dag drie (11 december) staat het thema textiel en behangsel centraal. Kijk hieronder voor meer informatie over data, locatie en prijs. U kunt zich inschrijven via deze link.

<h3>Meer informatie</h3>
<p><strong>Data en thema<br /></strong></p>
<ul><li><em>6 februari 2014: </em>pigment en verf</li>
<li><span style="line-height: 1.2;"><em>4 september 2014: </em>houtimitatie en goudleggen </span></li>
<li><span style="line-height: 1.2;"><em>11 december 2014: </em>textiel en behang</span></li>
</ul><p><strong>Locatie:</strong> Museum Willet-Holthuysen, Herengracht 605, Amsterdam</p>
<p><strong>Prijs:</strong> € 69,- p.p. (Museumk. korting € 8,-). Bij aanmelding op de hele serie ontvangt u € 7,- per keer korting.</p>
<p><strong>Gids:</strong> Lise Wolfert</p>
<p><strong>Inclusief:</strong> entree, koffie, lunch, rondleiding door de conservator, uitleg over de restauratie door gediplomeerd restaurateur en materialen.</p>
<p><strong>Samenwerking:</strong> dit programma is tot stand gekomen in samenwerking met Museum Willet-Holthuysen. </p>
<p><strong>Meer informatie en inschrijven: </strong>kijk op de website van <a title="Historizon" href="https://historizon.nl/">Historizon</a> en van <a title="Willet-Holthuysen" href="http://www.willetholthuysen.nl/">Willet-Holthuysen</a>.</p>

Rubrieken: 

Partners: 

Landen: 

IJsbeerverhalen uit het Behouden Huys - Nova Zembla, 16de eeuw

Lees het komende nummer van Geschiedenis Magazine. Neem vóór donderdag 16 mei 23:59 u. een abonnement.

Nieuw-Guinea, 1942: de bloedige strijd om de Kokoda-trail

Lees het komende nummer van Geschiedenis Magazine. Neem vóór donderdag 16 mei 23:59 u. een abonnement.

Het ‘sterrenkamp’ in Bergen-Belsen

Lees het aankomende nummer van Geschiedenis Magazine. Neem vóór donderdag 16 mei 23:59 u. een abonnement.

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief. 

Geschiedenis Magazine 4

Het komende nummer van Geschiedenis Magazine verschijnt omstreeks 30 mei. Neem vóór donderdag 16 mei 23:59 u. een abonnement om dit nummer zonder verzendkosten te ontvangen. 

Jan van Schaffelaar

Lees het komende nummer van Geschiedenis Magazine. Neem vóór donderdag 16 mei 23:59 u. een abonnement.