Uniek: muzikale rondreis - Goudse Glazen met muziek, beeld en verhaal

Eén van de beroemdste monumenten van Nederland zijn de Goudse Glazen van de Sint-Janskerk in Gouda. Op immense glastekeningen zijn historische scènes en Bijbelse taferelen afgebeeld. Gebeurtenissen die eeuwenlang componisten, schilders en verhalenvertellers inspireerden. Tijdens een muzikale rondreis wordt dit alles gecombineerd in een uniek evenement.

Op de beroemde Goudse Glazen in de Sint-Janskerk in Gouda zijn veertig Bijbelse verhalen verbonden met taferelen uit de Nederlandse geschiedenis. Twee dagen lang, van donderdag 13 tot en met vrijdag 14 juni 2013, laten we de verhalen muzikaal tot leven komen. Tijdens een anderhalf uur durend programma wandelt u langs de immense glas in loodramen. Valerius gedenck-clanck klinkt onder het glas over het ontzet van Leiden en Bach hoort u bij de afbeeldingen in de kooromgang. Fraaie tekeningen in prachtige kleuren, trekken aan u voorbij tijdens de wandeling door een van de mooiste kerken van Nederland waarbij u geniet van muziek en verhaal. De uitgevoerde muziek heeft een directe verbinding met het raam waaronder het wordt gespeeld. De verteller wijst u op deze verbinding tussen de glazen en de muziek. U zult ogen en oren tekort komen voor deze dynamische muzikale belevenis!

De muziek deze dagen wordt uitgevoerd door sopraan Margreet Rietveld en continuospeler/pianist Gerben Budding. De muziek past helemaal bij de prachtige gotische Goudse Glazen van de Sint-Janskerk in Gouda die ook volop in het programma een plaats krijgen.

Compleet ziet het programma er als volgt uit. U wordt ontvangen met koffie/thee en een Goudse stroopwafel. Vervolgens gaan we naar de kerk waar het muzikale evenement plaats zal vinden. Na het middagprogramma is er gelegenheid om met een stadsgids een wandeling door de stad te maken en op plekken te komen die normaal niet zomaar toegankelijk zijn. Voor deelnemers aan het avondprogramma is een drankje na afloop inbegrepen.

Daarbij ontvangt u uiteraard ook kortingsbonnen voor een lunch en diner en een gidsje voor een bezoek aan diverse historische gebouwen in Gouda.

Muzikale rondreis langs de Goudse GlazenSint-Janskerk Gouda

Uitvoeringen:

Donderdag 13 juni om 15:00 uur

Donderdag 13 juni om 19:00 uur

Vrijdag 14 juni om 15:00 uur

Vrijdag 14 juni om 19:00 uur

Hier kunt u zich direct voor het programma naar keuze inschrijven

Prijs: € 29,50 p.p.

<h3>Historische reizen</h3>
<p><a href="http://www.historizon.nl/"><img class="alignleft wp-image-52057" alt="Historizon" src="http://www.isgeschiedenis.nl/wp-content/uploads/2013/05/Historizon-150x1... width="105" height="105" /></a></p>
<p>Geschiedenis is niet stoffig, maar zuurstof voor de geest! Historizon biedt u de kans om eens flink in te ademen en het verleden te ervaren op een prettige, ontspannen wijze. Ons aanbod omvat excursies en korte reizen over historische thema’s. Op onze website vindt u het volledige overzicht en gedetailleerde informatie. Het is toch onmisbaar om iets van uw eigen geschiedenis te weten? <a href="http://www.historizon.nl/" target="_blank">Meer informatie </a></p>

Partners: 

Jan van Schaffelaar

Lees het komende nummer van Geschiedenis Magazine. Neem vóór donderdag 16 mei 23:59 u. een abonnement.

Covers OA

Iedere maand meeslepende en prachtig geïllusteerde verhalen over de geschiedenis van Amsterdam.

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief. 

Het ‘sterrenkamp’ in Bergen-Belsen

Lees het aankomende nummer van Geschiedenis Magazine. Neem vóór donderdag 16 mei 23:59 u. een abonnement.

Nieuw-Guinea, 1942: de bloedige strijd om de Kokoda-trail

Lees het komende nummer van Geschiedenis Magazine. Neem vóór donderdag 16 mei 23:59 u. een abonnement.

IJsbeerverhalen uit het Behouden Huys - Nova Zembla, 16de eeuw

Lees het komende nummer van Geschiedenis Magazine. Neem vóór donderdag 16 mei 23:59 u. een abonnement.