Geen afbeelding beschikbaar

Verkiezingsprogramma PvdA in 1982

De afgelopen weken zijn de verkiezingsprogramma’s van de verschillende politiek partijen voor de komende Tweede Kamer verkiezingen gepresenteerd. Ook de Partij van de Arbeid heeft haar programma, onder leiding van de nieuwe leider Diederik Samsom,  naar buiten gebracht. Het partijprogramma van 1982 werd net als nu gepresenteerd nadat het kabinet was gevallen en Nederland er economisch niet goed voor stond.

Presentatie verkiezingsprogramma 1982

Op de foto zien we Den Uyl samen met de partijleider Max van de Berg, tijdens de presentatie van het verkiezingsprogramma van 1982. Het programma werd gepresenteerd na de val van het ‘vechtkabinet’ van Agt II, waarin Den Uyl vicepremier was. De twee konden niet goed met elkaar overweg en de regering viel al na acht maanden.

Partijprogramma

Het partijprogramma dat daarna geschreven werd, begon met het benoemen van de tijdsgeest: “De jaren '80 konfronteren ons met  lage ekonomische groei, toenemende maatschappelijke tegenstellingen en de dreiging van het teloorgaan van vertrouwen in het vermogen van ons demokratisch stelsel om de problemen het hoofd te bieden”, zo viel er te lezen op de eerste pagina.

Speerpunten PvdA

Speerpunten hierbij waren het bestrijden van de werkloosheid en het op peil houden van de ontwikkelingshulp. Wat dat betreft lijkt er dus nog niet veel veranderd te zijn. De PvdA is nog steeds een voorstander van de ontwikkelingshulp die enkele partijen willen afschaffen en ook de bescherming van de minima staat nog hoog in het vaandel.

Rubrieken: 

Landen: 

Personen: 

Tijdperken: 

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief. 

Covers OA

Iedere maand meeslepende en prachtig geïllusteerde verhalen over de geschiedenis van Amsterdam.

Vergeten D-Day: Italië, 1943

Lees het komende nummer van Geschiedenis Magazine. Neem vóór donderdag 4 april 23:59 u. een abonnement.

cover GM3

Het extra dikke nummer van Geschiedenis Magazine verschijnt omstreeks 18 april. Neem vóór donderdag 4 april 23:59 u. een abonnement om dit nummer zonder verzendkosten te ontvangen. 

Ga mee op ontdekkingstocht naar archeologische vindplaatsen in binnen- en buitenland!

Lees het eerste jaar Geschiedenis Magazine extra voordelig én kies een welkomstcadeau!