Geen afbeelding beschikbaar

Vliegtuigwrak uit 1952 gevonden

Er is meer duidelijkheid over het vliegtuigwrak dat vorige maand gevonden werd op een gletsjer in Alaska. Het is nu vrijwel zeker dat het gaat om een vliegtuig van de Amerikaanse luchtmacht dat in november 1952 crashte.  Bij het ongeluk kwamen alle inzittenden, de militairen en het vliegtuigpersoneel om het leven.

De crash van de C-124A Globemaster was  het derde ongeluk in november 1952 met een transportvliegtuig van het Amerikaanse leger. Meteen na de crash werd er een onderzoeksteam op uit gestuurd om te zoeken naar wrakstukken en overlevenden, maar dit lukte niet door het ruige weer in de bergen van Alaska. Wel werd de staart van het vliegtuig gevonden. Andere stukken waren echter onder het ijs terecht gekomen en werden dus niet teruggevonden. Ook werden de lichamen van de slachtoffers niet gevonden.

Door een verschuiving van het ijs op de gletsjer zijn er nu stukken van het vliegtuig ontdekt, toen een divisie van de nationale garde van Alaska voor een trainingsmissie over de gletsjer vloog Er wordt nu gezocht naar de stoffelijke overschotten van de slachtoffers. Wanneer deze zijn gevonden kan er door middel van DNA-onderzoek uitsluitsel gegeven worden over de identiteit van de passagiers van het vliegtuig.

Rubrieken: 

Landen: 

Tijdperken: 

cover GM3

Het extra dikke nummer van Geschiedenis Magazine verschijnt omstreeks 18 april. Neem vóór donderdag 4 april 23:59 u. een abonnement om dit nummer zonder verzendkosten te ontvangen. 

Ga mee op ontdekkingstocht naar archeologische vindplaatsen in binnen- en buitenland!

Piet Hein

Lees het komende nummer van Geschiedenis Magazine. Neem vóór donderdag 4 april 23:59 u. een abonnement.

Lees het eerste jaar Geschiedenis Magazine extra voordelig én kies een welkomstcadeau!

Saga vikingen

Lees het komende nummer van Geschiedenis Magazine. Neem vóór donderdag 4 april 23:59 u. een abonnement.

GM 2 cover - nu in de winkel

Het tweede nummer van 2024 is verschenen. Koop dit nummer bij een kiosk of boekhandel bij jou in de buurt