Geen afbeelding beschikbaar

Voorouder Michelle Obama was slavenhouder

Michelle Obama, de vrouw van de Amerikaanse president Barack Obama, heeft blanke voorouders. Door DNA onderzoek is nu echter ontdekt dat één van haar voorouders een slavenhouder was. De voorvader van Michelle Obama was een blanke boer in de Amerikaanse staat Georgia die kinderen kreeg met zijn slavin.

Henry Wells Shields was een Amerikaanse boer, bij wie een aantal slaven op het land van zijn plantage werkten. Zijn familie was niet bijzonder rijk, maar ze hadden de middelen om een paar slaven te onderhouden. Hij had ook een zoon, Charles Marion Shields, die tevens op de boerderij woonde en werkte. Charles verwekte een zoontje bij Melvinia, één van de slaven die op de boerderij werkzaam was.. Dit zoontje, Dolphus T. Shields, was de over-overgrootvader van Michelle Obama, de Amerikaanse presidentsvrouw.

Deze verbintenis werd beschreven door de New York Times, naar een onbekend onderzoek dat hetDNA van verschillende personen, waaronder ook Michelle Obama, vergeleek. Het blijkt dat er in de staten Georgia, South Carolina, Alabama en Texas blanke mensen wonen die eveneens afstammen van dezelfde slavenhouder en zijn slavin. Uit het onderzoek wordt echter niet duidelijk of het kind werd verwekt in overeenstemming. Er bestaan echter vermoedens dat het om verkrachting ging. De nabestaanden lieten weten er niet gelukkig mee te zijn dat ze afstammen van een slavenhouder. Michelle Obama wilde niet reageren op het bericht over haar afkomst.

Rubrieken: 

Landen: 

Personen: 

Tijdperken: 

Ga mee op ontdekkingstocht naar archeologische vindplaatsen in binnen- en buitenland!

cover GM3

Het extra dikke nummer van Geschiedenis Magazine verschijnt omstreeks 18 april. Neem vóór donderdag 4 april 23:59 u. een abonnement om dit nummer zonder verzendkosten te ontvangen. 

Covers OA

Iedere maand meeslepende en prachtig geïllusteerde verhalen over de geschiedenis van Amsterdam.

De wieg van de Zijderoute

Lees het komende nummer van Geschiedenis Magazine. Neem vóór donderdag 4 april 23:59 u. een abonnement.

Lees het eerste jaar Geschiedenis Magazine extra voordelig én kies een welkomstcadeau!

Saga vikingen

Lees het komende nummer van Geschiedenis Magazine. Neem vóór donderdag 4 april 23:59 u. een abonnement.