Geen afbeelding beschikbaar

Wapens Bonnie en Clyde geveild

Twee revolvers van het beroemde en beruchte Amerikaanse misdaadduo Bonnie en Clyde zijn zondag voor meer dan een half miljoen dollar onder de hamer gegaan. Bij de veiling in New Hampshire bracht de revolver van Bonnie Parker met $264.000 het meest op. Een pistool van Clyde Barrow werd verkocht voor $240.000.

Bonnie en Clyde hielden in de jaren ’30 lange tijd de Verenigde Staten in hun greep. Zij trokken een spoor van misdaden door de zuidelijke staten van de VS. Er worden onder andere dertien moorden en een aantal bankovervallen aan hen toegeschreven. Zijn waren een tijdlang zeer populair en werden gezien als een soort moderne Robin Hoods, omdat zij stalen van de rijken. Door hun gewelddadigheid nam hun populariteit echter af. Bonnie en Clyde werden op 23 mei 1934 door een groep politieagenten gedood in Louisiana.

De Detective Special .38 revolver van Bonnie die het meeste geld op heeft gebracht werd na deze schietpartij aan haar dij vast getapet gevonden. De Colt .45 van Clyde zat bij zijn dood achter zijn broeksband. Naast de wapens werden er nog enkele andere voorwerpen van Bonnie en Clyde geveild, waaronder een zakhorloge en een zilveren dollar.

De items van Bonnie en Clyde maakten deel uit van de veiling American Gangsters, Outlaws and Lawmen. Naast hun voorwerpen gingen ook wapens van gangsters als Al Capone, Pretty Boy Floyd en John Dillinger onder de hamer.

Lees hier alles over Bonnie en Clyde

Rubrieken: 

Landen: 

Personen: 

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief. 

De wieg van de Zijderoute

Lees het komende nummer van Geschiedenis Magazine. Neem vóór donderdag 4 april 23:59 u. een abonnement.

Piet Hein

Lees het komende nummer van Geschiedenis Magazine. Neem vóór donderdag 4 april 23:59 u. een abonnement.

Saga vikingen

Lees het komende nummer van Geschiedenis Magazine. Neem vóór donderdag 4 april 23:59 u. een abonnement.

Ga mee op ontdekkingstocht naar archeologische vindplaatsen in binnen- en buitenland!

Covers OA

Iedere maand meeslepende en prachtig geïllusteerde verhalen over de geschiedenis van Amsterdam.