Welk monument zie jij graag op onze website terug?

Misschien heb je het onderwerp van de nieuwe themamaand bij IsGeschiedenis al voorbij zien komen: Monumenten – Iconen en Symbolen. De komende maand staan bij ons zowel binnenlandse als buitenlandse monumenten in de schijnwerpers. Onze redactie is druk bezig geweest met het uitzoeken van interessante onderwerpen, maar we zijn ongetwijfeld iets vergeten! De laatste week van september is daarom de “Reader’s Choice”, waarin we monumenten willen behandelen die door lezers zijn aangedragen.

Open Monumentendag

Met deze themamaand spelen we in op de Open Monumentendag van 10 en 11 september. Tijdens de Open Monumentendag zijn talloze Nederlandse monumenten gratis opengesteld voor publiek. Door heel Nederland worden lezingen gehouden, workshops georganiseerd en films vertoond. Op de officiële site van de Open Monumentendag vind je het volledige programma.

Reader’s Choice: de macht bij de lezer

Heb je een leuke suggestie voor een monument uit jouw stad dat wij absoluut moeten behandelen, laat dit dan weten via een mail aan de redactie en wie weet komt jouw idee eind september wel op onze website voorbij. Vertel ons ook gelijk waarom dit monument absoluut niet op onze site mag ontbreken! Uit alle inzendingen maken we een selectie, dus met een beetje geluk plaatsen we jouw inzending de laatste week van september online!

<h3>Afbeelding:</h3>
commons.wikimedia <a href="https://commons.wikimedia.org/wiki/File:Koninklijk_Paleis_Amsterdam.jpg" target="_blank">Paleis op de Dam</a>

Kinderwetje van Van Houten 1874

Lees het komende nummer van Geschiedenis Magazine. Neem vóór donderdag 3 oktober 23:59 u. een abonnement.

Covers OA

Iedere maand meeslepende en prachtig geïllusteerde verhalen over de geschiedenis van Amsterdam.

De magie van Stonehenge

Lees het komende nummer van Geschiedenis Magazine. Neem vóór donderdag 3 oktober 23:59 u. een abonnement.

Ga mee op ontdekkingstocht naar archeologische vindplaatsen in binnen- en buitenland!

Special: Echt nep / maand van de geschiedenis

Lees het komende nummer van Geschiedenis Magazine. Neem vóór donderdag 3 oktober 23:59 u. een abonnement.

nu in de winkel

Het nieuwe nummer is verschenen. Koop dit nummer bij een kiosk of boekhandel bij jou in de buurt