Geen afbeelding beschikbaar

Win een DVD-pakket met films over WOII, RAF en de Koude Oorlog

Deze actie is gesloten en de winnaars zijn bekend! 

Uit deze films bestaat het filmpakket?

1. Der Baader Meinhof Komplex (2008)

Duitsland 1970 - Bomaanslagen, het dreigende terrorisme en angst bedreigen de grondvesten van de jonge Duitse democratie. De geradicaliseerde Nazi-kinderen, geleid door Andreas Baader, Ulrike Meinhof en Gudrun Ensslin strijden een gewelddadige oorlog tegen het nieuwe fascisme: het Amerikaanse imperialisme, gesteund door de Duitse formatie. Baader, Meinhof en Ensslin vormen der Rote Armee Fraktion (RAF), met als doel het creëren van een meer menselijke samenleving. 

2. Anonyma - Eine Frau in Berlin (2008)

Berlijn 1945 - Een verfilming van het gelijknamige boek, over een dagboek van een 'anonieme' vrouw in Berlijn over de maanden april t/m juni 1945. Bombardementen, honger en verkrachtingen zijn aan de orde van de dag. Ze zoekt bescherming bij een Russische officier om zelf aan verkrachtingen te ontkomen. Anonyma vertelt een lang verzwegen hoofdstuk uit de Duitse geschiedenis. 

3. Wer wenn nicht wir (2011)

Bernward Vesper, zoon van nazi-auteur Will Vesper, ontmoet de liefde van z’n leven in de vroege jaren zestig: Gudrun Ensslin. Ze beloven elkaar absolute en eeuwige trouw en sluiten zich aan bij de studentenrevolte om de waarheid achter de façade van West-Duitsland bloot te leggen. 

 

 


Over de film die nu in de bioscoop draait: 

Barbara (2012)

Oost-Duitsland, de zomer van 1980. De jonge arts Barbara wil het land verlaten en heeft een uitreisvisum aangevraagd. Dit verzoek wordt door de overheid echter niet gehonoreerd en ze wordt zelfs naar de provincie verbannen. Babara moet Berlijn verlaten om in een klein plattelandsziekenhuis te gaan werken. Zij hoopt dat haar geliefde Jörg, die uit West-Duitsland afkomstig is, hun ontsnapping voorbereidt.

Ze bouwt geen nieuw leven op, daar ze wacht op een beter leven. Alleen voor haar patiënten in de kinderchirurgie heeft ze nog affectie. Haar baas André waardeert haar werk, maar besteedt wel erg veel aandacht aan haar. Behoort hij tot de Stasi? Of is hij verliefd op haar? Barbara weet het niet en de geplande vlucht lijkt steeds dichterbij te komen. Meer informatie

 


De iconische Guldensporenslag

Lees het aankomende nummer van Geschiedenis Magazine. Neem vóór donderdag 3 oktober 23:59 u. een abonnement.

Covers OA

Iedere maand meeslepende en prachtig geïllusteerde verhalen over de geschiedenis van Amsterdam.

Kinderwetje van Van Houten 1874

Lees het komende nummer van Geschiedenis Magazine. Neem vóór donderdag 3 oktober 23:59 u. een abonnement.

nu in de winkel

Het nieuwe nummer is verschenen. Koop dit nummer bij een kiosk of boekhandel bij jou in de buurt

200 jaar redders op zee - jubileum KNRM

Lees het komende nummer van Geschiedenis Magazine. Neem vóór donderdag 3 oktober 23:59 u. een abonnement.

Special: Echt nep / maand van de geschiedenis

Lees het komende nummer van Geschiedenis Magazine. Neem vóór donderdag 3 oktober 23:59 u. een abonnement.