Zelf aan de slag als kunstenaar Studio RMO!

In het Rijksmuseum van Oudheden in Leiden is niet alleen veel te zien, er is ook veel te doen! Geïnspireerd door het werk van de Oude Grieken kunnen kinderen zelf aan de slag in Studio RMO.

In het depot van het Rijksmuseum van Oudheden stonden veel gipsen kopieën van beroemde beeldhouwwerken. Voor Studio RMO zijn die standbeelden weer uit het depot gehaald. In het tekenatelier staan deelnemers aan Studio RMO oog in oog met bijvoorbeeld de Discuswerper en de Venus van Milo. Met potlood en papier kunnen de deelnemers aan de slag om te ontdekken waar de beeldhouwers van weleer toe in staat waren.

Beelden van vroeger

Het tekenatelier van Studio RMO staat vol met replica’s van oude beelden. De Grieken maakten beelden van alles. Goden, mensen, dieren. Soms zetten de Grieken die beelden in huis, soms bij een tempel of in een paleis. Toe die beelden werden een paar eeuwen geleden weer opgegraven door archeologen, werden van de vondsten gipsen replica’s gemaakt die vervolgens weer verspreid werden over Europa. Daarmee konden zo veel mogelijk mensen zien wat de archeologen hadden gevonden, maakten ze namaakstandbeelden van gips. Zo konden mensen in Leiden toch standbeelden uit Rome bekijken. Voor Studio RMO zijn deze beelden dus weer tentoongesteld.

studio RMO

Zelf aan de slag?

Op de website van het Rijksmuseum van Oudheden kun je meer informatie vinden over Studio RMO. Daar lees je ook hoe je aan de tekenboekjes komt! Potloden worden ook door het museum verstrekt. Vanaf 23 september is het ook mogelijk om kinderfeestjes in Studio RMO te organiseren. Daarvoor kan al wel gereserveerd worden.

IJsbeerverhalen uit het Behouden Huys - Nova Zembla, 16de eeuw

Lees het komende nummer van Geschiedenis Magazine. Neem vóór donderdag 16 mei 23:59 u. een abonnement.

Geschiedenis magazine 3 van 2024 nu in de winkel

Het derde nummer van 2024 is verschenen. Koop dit nummer bij een kiosk of boekhandel bij jou in de buurt

Het ‘sterrenkamp’ in Bergen-Belsen

Lees het aankomende nummer van Geschiedenis Magazine. Neem vóór donderdag 16 mei 23:59 u. een abonnement.

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief. 

Olympias, moeder van Alexander de Grote

Lees het komende nummer van Geschiedenis Magazine. Neem vóór donderdag 16 mei 23:59 u. een abonnement.

Lees het komende nummer van Geschiedenis Magazine. Neem vóór donderdag 16 mei 23:59 u. een abonnement.