Home » Reportage
gietvloer

De ontwikkeling van de gietvloer in de afgelopen jaren

De gietvloer is de afgelopen jaren enorm populair geworden. Steeds meer mensen ontdekken de vele voordelen van deze vloerbedekking. In dit artikel gaan we dieper in op de ontwikkeling van de gietvloer en laten we zien waarom het zo'n goede keuze is voor je interieur.

De populariteit van gietvloeren

Gietvloeren worden steeds vaker gekozen als vloerbedekking in zowel particuliere woningen als commerciële ruimtes. Dit komt mede door hun moderne uitstraling en strakke afwerking. Een gietvloer geeft een ruimte direct een eigentijdse en luxe uitstraling, waardoor het een populaire keuze is in zowel moderne als industrieel ingerichte interieurs. Bekijk daarom eens welke verschillende gietvloeren er allemaal mogelijk zijn bij Epoxywinkel. Want waar de gietvloer tot jaren geleden en vooral ook vroeger vooral werd gebruikt voor industriële doeleinden, is dit anno 2024 natuurlijk absoluut niet meer het geval. Sterker nog, we zien dat steeds meer bedrijven ook voor hun kantoren kiezen voor een gietvloer en dat is natuurlijk niet voor niets.

Voordelen van gietvloeren

Er zijn diverse voordelen verbonden aan het gebruik van gietvloeren. Ten eerste is een gietvloer zeer duurzaam en slijtvast. Dit betekent dat de vloer lang meegaat en bestand is tegen intensief gebruik. Daarnaast is een gietvloer eenvoudig te onderhouden. Door de naadloze afwerking kan vuil zich niet ophopen en is het gemakkelijk schoon te maken. Daarnaast zien we ook dat er voor meubels gekozen wordt voor epoxy giethars, met name door de extra beschermende laag. Dit is dus niet alleen handig voor de vloer, maar ook om je tafel te beschermen. Een ander voordeel van gietvloeren is dat ze geschikt zijn voor vloerverwarming. De vloer geleidt warmte goed en zorgt daardoor voor een aangename temperatuur in de ruimte. Dit maakt een gietvloer niet alleen comfortabel, maar ook energiezuinig.

Nieuwe ontwikkelingen en trends

De afgelopen jaren heeft de gietvloer zich verder ontwikkeld en zijn er nieuwe trends ontstaan. Zo is er steeds meer vraag naar gietvloeren met een industriële uitstraling, waarbij betonlook populair is. Daarnaast worden er tegenwoordig ook gietvloeren met patronen of kleuren toegepast, waardoor je een uniek en persoonlijk karakter aan je interieur kunt geven. Een andere trend die we zien is het gebruik van gietvloeren in badkamers. De waterbestendigheid en eenvoudige reiniging maken de gietvloer een ideale keuze voor deze natte ruimte. Bovendien geeft een gietvloer de badkamer een moderne en luxe uitstraling.

Gietvloeren in verschillende ruimtes

Gietvloeren kunnen in vrijwel elke ruimte worden toegepast. Of je nu een strakke look wilt creëren in de woonkamer, een praktische vloer nodig hebt in de keuken of een rustgevende sfeer wilt brengen in de slaapkamer, een gietvloer biedt talloze mogelijkheden. Bovendien zijn gietvloeren ook zeer geschikt voor kantoren, winkels en andere commerciële ruimtes. Het is niet voor niets dat we zowel in steeds meer woningen als kantoren zien dat er wordt gekozen voor een gietvloer. Is het geval van de receptie van een bedrijf, kun je zelfs het logo in de vloer laten verwerken, hoe gaaf is dat? Reden genoeg om je hier eens goed in te verdiepen als je het ons vraagt.

Partners: 

De ‘Great White Fleet’: Amerikaans spierballenvertoon

Lees het komende nummer van Geschiedenis Magazine. Neem vóór donderdag 3 oktober 23:59 u. een abonnement.

Ga mee op ontdekkingstocht naar archeologische vindplaatsen in binnen- en buitenland!

Kinderwetje van Van Houten 1874

Lees het komende nummer van Geschiedenis Magazine. Neem vóór donderdag 3 oktober 23:59 u. een abonnement.

nu in de winkel

Het nieuwe nummer is verschenen. Koop dit nummer bij een kiosk of boekhandel bij jou in de buurt

De iconische Guldensporenslag

Lees het aankomende nummer van Geschiedenis Magazine. Neem vóór donderdag 3 oktober 23:59 u. een abonnement.

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief.