Home » Reportage
geschiedenis van koffie

Koffie als belangrijk onderdeel van de geschiedenis

Wist je dat koffie helemaal nog niet zolang geleden pas is ontdekt door de mensheid? Voor het overgrote gedeelte van de geschiedenis van de mensheid hebben we zonder koffie moeten leven. Het is vandaag de dag iets wat je je nauwelijks kunt voorstellen. Het is maar goed dat je niet zo’n 1000 jaar geleden bent geboren. Je had dan nooit de kans gekregen om een heerlijke kop koffie voor jezelf te zetten.

De geschiedenis van koffie

Koffie is ergens rond de 10e of de 11e eeuw ontdekt. Dit vond plaats in Ethiopië, Afrika. Een herder kreeg daar namelijk door dat zijn dieren wel erg energiek werden van het eten van de koffieplant. Het duurde daarna dan ook niet lang alvorens men er een goedje in drankvorm van creëerde.

Toen dit succesvol bleek, verspreidde koffie zich langzaam maar zeker over de hele wereld. Men noemde koffie ‘het zwarte goud’. Uiteindelijk was het in het begin van de 17e eeuw dat de eerste volle zakken met koffie neerstreken in West-Europa. Dit vond plaats in Venetië. Vervolgens groeide Italië ook uit tot hét land op het gebied van koffie.

Vandaag de dag komt de meeste koffie nog altijd uit Italië. Men weet daar simpelweg maar al te goed hoe het maken van goede koffie in z’n werking gaat. Je hebt dan ook de keuze uit een zeer uitgebreid assortiment aan opties. 

Koffiebonen kopen

Wil je dit stukje historie graag zelf een keer proeven? Kies dan voor een of meerdere van de koffiebonen die door traditionele producenten zijn gemaakt. Koffiebonen kopen van merken als Lavazza, Illy en Segafredo is bijvoorbeeld heel goed mogelijk. Aan deze koffiebonen proef je gewoon dat men precies weet wat het moest doen. Je gaat dan ook langdurig genieten van koffiebonen van het allerhoogste niveau. Welke smaak kies jij uit?

Bij Koffiepiraat bieden we al geruime tijd hoge kwaliteit koffie aan. Wij zijn van mening dat koffie écht lekker moet zijn. De smaaksensatie die het oplevert, moet je op de lange termijn blijven herinneren. Alleen dan heb je koffie gevonden waar je van houdt. Koffie die je vaker wilt drinken. Neem nu een kijkje in ons volledige assortiment en ontdek welke koffie je het meeste aanspreekt. Het is goed mogelijk dat je al snel een nieuwe favoriete smaak ontdekt. En het mooie is vervolgens dat je deze iedere keer opnieuw mag bestellen!

Partners: 

Lees het komende nummer van Geschiedenis Magazine. Neem vóór donderdag 22 februari 23:59 u. een abonnement.

Lees het komende nummer van Geschiedenis Magazine. Neem vóór donderdag 22 februari 23:59 u. een abonnement.

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief. 

Covers OA

Iedere maand meeslepende en prachtig geïllusteerde verhalen over de geschiedenis van Amsterdam.

Lees het aankomende nummer van Geschiedenis Magazine. Neem vóór donderdag 22 februari 23:59 u. een abonnement.

Lees het komende nummer van Geschiedenis Magazine. Neem vóór donderdag 22 februari 23:59 u. een abonnement.