Home » Reportage
kastelen loire

Vakantiehuisje aan het water? Ga naar Frankrijk!

Wil jij genieten van een heerlijke vakantie aan het water en dichtbij historische plekken zijn? Je weet dat Frankrijk voor minstens de helft wordt omringd door water, en talloze grote en kleine rivieren en meren heeft. Dat maakt Frankrijk een populaire bestemming. Wanneer jij een luxe villa Frankrijk wilt boeken aan het water, heb je genoeg mogelijkheden. Er zijn heel veel mooie bestemmingen aan de kust, maar ook langs rivieren of in de buurt van meren. Er is altijd wel een geschikte accommodatie aan het water in Frankrijk te vinden. Maar waar kun je precies verblijven? Hier vind je een overzicht van Franse bestemmingen aan het water.

Een vakantiehuis aan de mooiste Franse rivieren

Een van de opties die je hebt wanneer je een vakantiehuis in Frankrijk aan het water wilt boeken, is een accommodatie aan een rivier. De langste rivier in Frankrijk is de Loire, met een lengte van 1.012 kilometer. Langs de oevers van de Loire vind je de sporen van vrijwel de gehele Franse geschiedenis. Van magnifieke kastelen tot sporen uit de Tweede Wereldoorlog. Het is dus heel goed mogelijk om een mooi verblijf te boeken dat zich aan deze rivier bevindt en waarbij je de geschiedenis van dichtbij kan ervaren. Maar ook de rivier de Rhône en de Seine zijn een ideale bestemming voor een historisch getinte vakantie aan het water. Je kunt langs het water wandelen en fietsen en allerlei mooie plaatsen tegenkomen. Er valt genoeg te beleven langs de Franse rivieren.

Een meer in Frankrijk als vakantiebestemming

Wanneer je een vakantiehuisje aan het water in Frankrijk wilt boeken, behoren ook de Franse meren tot de mogelijkheden. Er zijn tal van mooie meren te ontdekken waar je een heerlijke vakantie kunt beleven. Wat dacht je van het Meer van Genève, dat in het Frans Lac Leman wordt genoemd? Lac de Serre-Ponçon in de Provence is ook een aanrader. Dit stuwmeer lijkt modern, maar het heeft een bijzondere geschiedenis. Hoewel de stuwdam pas in 1955 werd gebouwd, komen de eerste plannen al uit de negentiende eeuw, toen ingenieurs een oplossing zochten voor de grote overstromingen in het gebied. Ook Lac de Pareloup in Occitanie en Lac de Chalain in Bourgogne zijn aanraders. Vooral aan de oevers van Lac de Chalain sta je op oude grond. In en rond het meer hebben archeologen resten gevonden uit het Neolithicum. Hier lopen dus al duizenden jaren mensen rond! Je hebt dus genoeg mogelijkheden voor een heerlijk verblijf aan een van de Franse meren. 

Ontdek de verblijven aan de kust

Natuurlijk heb je tot slot ook de mogelijkheid om een vakantiehuis aan de Franse kust te boeken. De westkust van Frankrijk is ongeveer 1000 kilometer lang en heeft dus genoeg mooie locaties waar je kunt verblijven. Natuurlijk zijn er de beroemde stranden waar de D-Day landingen plaatsvonden. Aan de kust liggen ook historische steden als Brest, La Rochelle en Bordeaux bieden jou de mogelijkheid om te genieten van een heerlijk verblijf aan het water. In het zuidoosten van Frankrijk vind je de kust aan de Middellandse Zee. Hier kun je een verblijf boeken aan de Côte d’Azur, maar ook verder richting Spanje, bij de Franse Pyreneeën. Met mooie kustplaatsen als Montpellier, Marseille en Nice is er in dit zuidoostelijke gebied genoeg te beleven.

Partners: 

Bloederige goudkoorts in Australië, 1854

Lees het komende nummer van Geschiedenis Magazine. Neem vóór donderdag 12 oktober 23:59 u. een abonnement.

De man die het gifgas uitvond en toch een Nobelprijs kreeg

Lees het komende nummer van Geschiedenis Magazine. Neem vóór donderdag 12 oktober 23:59 u. een abonnement.

Covers OA

Iedere maand meeslepende en prachtig geïllusteerde verhalen over de geschiedenis van Amsterdam.

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief. 

Ontdek Geschiedenis Magazine!

De ontdekkting van de dino | Bone Wars | Trix de T-Rex

Lees het komende nummer van Geschiedenis Magazine. Neem vóór donderdag 12 oktober 23:59 u. een abonnement.