Home » Reportage
Verhuizen

Verhuizen: vroeger en nu

Verhuizen ging er vroeger een stuk anders aan toe dan nu. Dat is dan ook niet gek, want er zijn tegenwoordig steeds meer handige tools die je kunt gebruiken om het verhuizen zo makkelijk mogelijk te maken. Maar hoe zat het nu vroeger precies met een verhuizing en hoe gaat dat er tegenwoordig aan toe? Wij vertellen je er meer over in dit artikel, dus lees snel verder!

Vroeger

Als men vroeger moest verhuizen, kostte dit vaak veel energie. Vroeger waren er namelijk nog geen verhuiswagens die je bij een verhuizing konden helpen, want in die tijd werkte men met paard en wagen of bijvoorbeeld met een handkar. Je raadt het al: deze manier van verhuizen kostte vroeger veel tijd.

Bovendien had men vroeger ook geen beschikking over verhuisdozen. Dit was er in die tijd allemaal niet. Zo’n 100 jaar geleden werd er hiervoor gebruik gemaakt van theekisten om spullen in te verhuizen. Niet heel makkelijk, maar in die tijd had men weinig anders.

Het tillen van zware dingen was vroeger ook niet gemakkelijk, want hier waren geen hulpmiddelen voor. Dat betekent dat men in die tijd heel veel zelf moest gaan tillen, wat natuurlijk enorm veel kracht en moeite kost. Alles werd met de hand gesjouwd en dit maakte een verhuizing vroeger lang niet altijd gemakkelijk.

Nu

Tegenwoordig verloopt een verhuizing een stuk anders dan vroeger. Waar het vroeger heel veel kracht en moeite kostte om te gaan verhuizen, is dit tegenwoordig niet meer zo. Momenteel zijn er namelijk veel hulpmiddelen die je kunt inzetten om de verhuizing zo makkelijk mogelijk te maken.

Er zijn talloze verhuiswagens die je in kunt huren om jouw spullen te vervoeren. Zelfs om alleen in huis al bepaalde spullen te vervoeren zijn hulpmiddelen beschikbaar. Om de spullen vanuit huis in een verhuiswagen te krijgen, wordt vaak gebruikt gemaakt van verschillende karretjes (ook wel verhuishonden genoemd). Daarnaast heb je tegenwoordig heel veel mogelijkheden als we kijken naar verhuisdozen. Welk materiaal je ook zoekt, de kans is groot dat je het kunt vinden. Ook zijn er verhuisdozen beschikbaar in allerlei maten, waardoor je zelf kunt bepalen hoe groot je de dozen wilt hebben.

Er zijn zelfs mogelijkheden voor het huren van een verhuislift om het verhuizen voor jou zo makkelijk mogelijk te maken. Ook hoef je niet zelf alle spullen te gaan tillen en verhuizen als je dit niet wilt, want je kunt hier ook gewoon een verhuisbedrijf voor inhuren. Daarnaast heb je nog de mogelijkheid om je spullen ergens anders op te slaan als je deze even kwijt moet voor een tijdje. Al met al dus een hoop meer mogelijkheden als vroeger!

Het is goed mogelijk dat je voor een verhuizing wat gereedschap nodig hebt. Wellicht om iets van de muur te halen of om iets goed en veilig op te kunnen bergen. Als je naar een nieuwe woning verhuist, moet hier vast ook het een en ander aan gedaan worden, waarbij gereedschap ook goed van pas komt. Als je nog goed gereedschap nodig hebt, kijk dan zeker eens bij Mastertools.

Zoals je hierboven hebt kunnen lezen, is het verhuizen tegenwoordig een stuk anders dan vroeger. We hebben momenteel veel meer mogelijkheden beschikbaar om op een snelle en simpele manier naar een ander huis te verhuizen.

Partners: 

Ga mee op ontdekkingstocht naar archeologische vindplaatsen in binnen- en buitenland!

Lees het komende nummer van Geschiedenis Magazine. Neem vóór donderdag 22 februari 23:59 u. een abonnement.

Lees het komende nummer van Geschiedenis Magazine. Neem vóór donderdag 22 februari 23:59 u. een abonnement.

Lees het komende nummer van Geschiedenis Magazine. Neem vóór donderdag 22 februari 23:59 u. een abonnement.

Lees het eerste jaar Geschiedenis Magazine extra voordelig én kies een welkomstcadeau!

Het eerste nummer van 2024 is verschenen. Koop dit nummer bij een kiosk of boekhandel bij jou in de buurt