Home » Reportage
Verhuizen is tegenwoordig een stuk makkelijker dan vroeger. Hoe komt dat zo?

Waarom verhuizen tegenwoordig een stuk makkelijker is dan vroeger

Verhuizen: het gebeurt dagelijks. Hoewel verhuizen tegenwoordig nog steeds een flinke klus kan zijn, is het een stuk anders dan vroeger. Een paar eeuwen geleden was het allemaal namelijk nog een stuk zwaarder. Waarom verhuizen tegenwoordig een stuk makkelijker is dan vroeger? Wij zetten het in dit artikel op een rijtje.

Verhuisdozen

Tegenwoordig kunnen we gebruikmaken van verhuisdozen om onze spullen te verplaatsen. Dat was vroeger wel anders. Toentertijd hadden ze namelijk geen speciale dozen om spullen van het ene naar het andere huis te verhuizen. Hoe men dit vroeger dan deed? Met theekisten. Hier konden zij dan de spullen in kwijt. Verhuisdozen van tegenwoordig maken het een stuk makkelijker. Verhuisdozen zijn er in veel verschillende soorten en maten, waardoor je het ideaal geschikt kunt maken voor jouw eigen spullen. Vroeger had men deze luxe niet!

Verhuiswagens

Waar we nu gemakkelijk spullen naar een ander huis kunnen vervoeren met behulp van bijvoorbeeld een auto, busje of verhuiswagen, was dit vroeger allemaal niet het geval. Om te verhuizen gebruikte men vroeger namelijk paard en wagen of een handkar. Doordat zij niet over andere vervoersmiddelen konden beschikken in die tijd, duurde een verhuizing vroeger enorm lang. Ga maar eens na hoe lang het zou duren als je met paard en wagen al je spullen moet verhuizen!

Verhuisbedrijf

Tegenwoordig bestaat de mogelijkheid om een verhuisbedrijf in te huren om jou te helpen bij een verhuizing. In dit geval kunnen zij jou helpen met het tillen van jouw spullen en zorgen zij ervoor dat alles veilig op jouw nieuwe plek terechtkomt. Vroeger was dit allemaal niet zo makkelijk, want vroeger moest alles zelf gesjouwd worden.

Hulpmiddelen

Waar we tegenwoordig kunnen beschikken over allerlei handige middelen om te verhuizen, was dat vroeger niet zo. Momenteel kunnen we bij een verhuizing bijvoorbeeld gebruikmaken van een verhuislift of verhuishondjes, wat enorm handig kan zijn. Vroeger moest alles met de hand worden gedaan, waardoor het extra veel kracht en tijd kostte.

Opslagruimte

Waar we momenteel ook van kunnen profiteren bij een verhuizing, is een opslagruimte huren. Hierbij worden de spullen thuis bij je opgehaald en weer bij je gebracht zodra je dit nodig hebt. Heel handig als je bijvoorbeeld al een lange tijd overal verhuisdozen door je huis hebt staan die je graag even kwijt wilt. Vroeger had men deze mogelijkheid uiteraard niet.

Kortom: een verhuizing zag er vroeger flink anders uit dan nu. Het is nu allemaal een stuk makkelijker om een verhuizing goed te laten verlopen. Met verhuisdozen, een verhuisbedrijf, hulpmiddelen en de mogelijkheid tot opslagruimte hoeven we dus eigenlijk niet te klagen. Als er een verhuizing bij jou op de planning staat, kan het dan ook zeker een aanrader zijn om gebruik te maken van bovenstaande dingen. Dan is die verhuizing vast zo gepiept.

Partners: 

Lees het komende nummer van Geschiedenis Magazine. Neem vóór donderdag 22 februari 23:59 u. een abonnement.

Lees het komende nummer van Geschiedenis Magazine. Neem vóór donderdag 22 februari 23:59 u. een abonnement.

Covers OA

Iedere maand meeslepende en prachtig geïllusteerde verhalen over de geschiedenis van Amsterdam.

Lees het komende nummer van Geschiedenis Magazine. Neem vóór donderdag 22 februari 23:59 u. een abonnement.

Lees het komende nummer van Geschiedenis Magazine. Neem vóór donderdag 22 februari 23:59 u. een abonnement.

Lees het eerste jaar Geschiedenis Magazine extra voordelig én kies een welkomstcadeau!