Home » Taxonomy » Term

Historische weetjes

Wanneer werd de matras uitgevonden en sinds wanneer bestaat de auto rem? Lees het hier.  

tapijt
Reportage - 22 feb 2018

Het tapijt kennen we vooral als een kleed op de vloer om de woonkamer een beetje op te fleuren. Wist je dat tot halverwege de 18e eeuw een tapijt vrijwel nooit op de vloer werd gelegd?

geschiedenis magazijnen
Reportage - 20 feb 2018

Al sinds de prehistorie willen we spullen opslaan. Spullen en voedsel voor later bijvoorbeeld. Maar hoe doen we dat?

geschiedenis van muziek luisteren
Reportage - 15 feb 2018

​Met de uitvinding van de radio konden mensen het eerst makkelijk naar muziek luisteren in hun eigen woonkamer. Muziek luisteren was voor die tijd voor de meeste mensen alleen buitenshuis mogelijk.

Toscane
Reportage - 8 feb 2018

De in centraal Italië gelegen Toscaanse regio is de op vier na grootste regio van Italië en omvat 6,1 procent van de Italiaanse bevolking.

Laarzen
Reportage - 5 feb 2018

​Schoenen bestaan al sinds mensenheugenis om onze voeten te beschermen tegen het ruwe aardoppervlak en de venijnige elementen. En wanneer je voeten meer bescherming nodig hebben, kun je ook laarzen pakken.

Route 66
Nieuws - 31 jan 2018

US route 66 is misschien wel de bekendste weg ter wereld. De weg liep van Chicago naar Los Angeles en was de "moeder aller snelwegen".

Logo's
Reportage - 31 jan 2018

Logo’s zijn overal. De hele dag door zien we overal logo’s van merken. Waar komen al die logo’s vandaan?

geschiedenis van geld lenen
Reportage - 29 jan 2018

Geld lenen is een oude praktijk, die veel mensen rijk, maar ook arm heeft gemaakt. Een korte geschiedenis van het geld lenen.

Open haard
Reportage - 16 jan 2018

Tegenwoordig is een houtkachel vooral een luxeproduct. Voordat de centrale verwarming was uitgevonden, was een kachel juist bittere noodzaak.

Geschiedenis van de camera fotografie film
Reportage - 22 dec 2017

Fotografie en film hebben een lange geschiedenis die begon in de achttiende eeuw na de uitvinding van de camera obscura.

Geschiedenis reanimatie hartmassage
Reportage - 20 dec 2017

Tegenwoordig is er hoop als je een hartaanval of hartstilstand krijgt: je kunt gered worden door een goed uitgevoerde hartmassage, en als er een AED in de buurt is vergroten je kansen aanzienlijk.

Prins Bernhard bij een Mercedes-Benz 600 Pullman
Reportage - 8 dec 2017

Toen Ford massaal en goedkoop auto's begon te produceren, zochten de rijkere autoliefhebbers luxere modellen om zich mee te onderscheiden. Wat waren de duurste en meest waardevolle luxe auto’s in de geschiedenis?

Pagina's

Abonneren op Historische weetjes