Home » Tips
zoeklicht op het gazon

De nieuwe roman van de WINNAAR BOB DEN UYL PRIJS 2018

In Zoeklicht op het gazon kruipt Auke Hulst in de huid van Richard Nixon, voormalig president en vicepresident van de VS. Op 8 november 1960, de dag van de presidentsverkiezingen waarin Nixon het opneemt tegen de talentvolle senator John F. Kennedy, verdwijnt de vicepresident. In deze verloren uren voor de uitslag gaat Nixon op een roadtrip die hem naar Tijuana, Mexico zal brengen. Voor hem is het een reis langs plekken uit zijn verleden die tegelijk de voorafschaduwingen zijn van een donkere toekomst.

In Zoeklicht op het gazon onderzoekt prijswinnend en literair auteur Auke Hulst de invloed van karakters op de loop van de geschiedenis. Het resultaat is een psychologisch portret van een van de meest controversiële politieke figuren van de twintigste eeuw.

Schrijver en muzikant Auke Hulst (1975) brak in 2012 door met zijn autobiografische roman Kinderen van het Ruige Land. Hij won twee jaar achtereen de Harland Award Boekprijs, met Slaap zacht, Johnny Idaho (2015) en met En ik herinner mij Titus Broederland (2016), dat ook op de longlist stond van de ECI Literatuurprijs en de Libris Literatuur Prijs. In 2017 verscheen het zeer lovend ontvangen Motel Songs dat werd bekroond met de Bob Den Uyl Prijs. 

Reacties op Zoeklicht op het gazon:

“Een prachtboek. Z’n taal is zintuigelijk en melodieus, precies, móói, maar nooit dom barok. En misschien nog wel knapper is dat hij via Nixon ook iets over ons weet te zeggen.” – Arjen van Veelen

“Een heel mooi boek. Heel goed gedaan.” – Jeroen Vullings, Nieuwsweekend, Radio 1.

‘Zoeklicht op het gazon, een roman over Richard Nixon, laat zien dat hij inmiddels een volleerd literair portretschilder is geworden.’ – Trouw

€20,- • gebonden • 192 blz. • ISBN 978 90 263 3349 1 •  e-book ca. € 12,99 • ISBN 978 90 263 3350 7

Meer inspiratie