Home » Tips
Familierondleiding Prodemos

Ontdek politiek Den Haag met de rondleidingen van ProDemos

Al eeuwen is Den Haag het centrum van de democratie in Nederland. Het Binnenhof wordt nu gerenoveerd, maar de tijdelijke locaties van de Tweede Kamer en de Eerste Kamer zijn gewoon open. Hier heten enthousiaste gidsen van ProDemos je graag welkom.  

Rondleiding Tweede Kamer

De gids vertelt je over het werk van de Tweede Kamer, het gebouw, de geschiedenis en de aanwezige kunst. Tijdens de rondleiding kom je onder andere op de tribune van de plenaire zaal en er is genoeg ruimte om vragen te stellen. 

Klik hier voor meer informatie en het kopen van tickets.

Familierondleiding Tweede Kamer

Voor kinderen van 6 t/m 12 jaar is er een speciale Familierondleiding ontwikkeld. Tijdens de Familierondleiding mogen kinderen bepalen wat zij willen veranderen in Nederland, want ze zijn kamerlid voor één dag! Aan de hand van een Doeboekje komen ze te weten hoe de Tweede Kamer werkt, wat zij zelf belangrijk vinden en wat een Tweede Kamerlid nu precies doet.  

Klik hier voor meer informatie en het kopen van tickets.

Rondleiding Eerste Kamer

De gids van ProDemos vertelt over de taken van de Eerste Kamer, de geschiedenis en de inrichting van het gebouw. Ook komen spraakmakende wetsvoorstellen ter sprake die de afgelopen decennia door de Eerste kamer zijn aangenomen of verworpen.

Klik hier voor meer informatie en het kopen van tickets.

Meer inspiratie