win zoeklicht op het gazon van Auke Hulst

Win het boek Zoeklicht op het Gazon

Deze actie is verlopen

Dit jaar is het vijftig jaar geleden dat de Amerikaanse president Nixon werd geïnaugureerd. Zijn regeerperiode ging echter niet over rozen. Als Nixon niet zelf was afgetreden, zou hij door impeachment uit zijn ambt zijn gezet. Daarmee werd Nixon een van de meest controversiële figuren uit de twintigste eeuw, al wordt zijn reputatie als slechtste Amerikaanse president inmiddels naar de kroon gestoken door Trump.

In Zoeklicht op het gazon onderzoekt Auke Hulst de invloed van Nixons karakter op de loop van de geschiedenis. Daarmee is een psychologisch portret van een van de meest controversiële presidenten van de Verenigde Staten ontstaan. IsGeschiedenis mag vijf exemplaren van dit boek weggeven.

Wat moet je doen?

Vul voor 4 februari 2019 ons winactieformulier in onder vermelding van ‘Zoeklicht op het gazon’. Geef antwoord op de vraag: Op welke dag vond de eerste inauguratie van Nixon plaats?

Doe mee

Schrijver en muzikant Auke Hulst (1975) brak in 2012 door met zijn autobiografische roman Kinderen van het Ruige Land. Hij won twee jaar achtereen de Harland Award Boekprijs, met Slaap zacht, Johnny Idaho (2015) en met En ik herinner mij Titus Broederland (2016), dat ook op de longlist stond van de ECI Literatuurprijs en de Libris Literatuur Prijs. In 2017 verscheen het zeer lovend ontvangen Motel Songs dat werd bekroond met de Bob Den Uyl Prijs. 

Voorwaarden:

De winactie loopt van 21 januari tot 4 februari 2019 De winnaars ontvangen bericht. Over de uitslag wordt niet gecorrespondeerd. Inzendingen mogen worden gebruikt in berichtgeving van IsGeschiedenis, en op sociale media. Inschrijving voor de IsGeschiedenis nieuwsbrief is verplicht voor deelname.