Geen afbeelding beschikbaar

Carrière van Michael Jackson

Het recht heeft gezegevierd.

Aldus Katherine en Joe Jackson over de veroordeling van Conrad Murray. Vandaag werd bekend dat de voormalig lijfarts van Michael Jackson door de jury schuldig is bevonden aan de dood van de zanger. Jackson overleed op 25 juni 2009 aan een de gevolgen van een overdosis van het slaapmiddel propofol. Conrad Murray is nu veroordeeld voor ‘dood door schuld’, omdat hij het medicijn aan Jackson voorschreef en mogelijk zelf de fatale overdosis toediende.

Michael Jackson begon zijn zangcarrière samen met zijn broers in The Jackson Five. Al snel bleek hij een uitzonderlijk talent en groeide uit tot de leadzanger van de groep. In 1972 begon Michael vervolgens op veertienjarige leeftijd aan een solocarrière. Het grootste succes beleefde Jackson in de jaren ’80 met het album Thriller, waarvan maar liefst 110 miljoen exemplaren zijn verkocht. Na dit hoogtepunt verschoof de aandacht echter steeds meer van de muziek naar de excentrieke levensstijl van The King of Pop. Met name de chirurgische ingrepen aan zijn neus en de verschillende rechtszaken vanwege kindermisbruik werden breed uitgemeten in de media. Desalniettemin werd Jackson nog steeds beschouwd als een van de belangrijkste en meest succesvolle artiesten van de twintigste eeuw.

Zijn dood op 25 juni 2009 sloeg dan ook in als een bom. Binnen één uur na zijn overlijden werd Jackson’s naam minstens 5000 keer per minuut getweet en kreeg zijn biografie op Wikipedia maar liefst 1 miljoen bezoekers te verwerken. Een maand later maakte de politie van Los Angeles bekend dat ze de dood van Jackson als moord beschouwden. Op 8 februari 2010 werd de lijfarts van Jackson, Conrad Murray, officieel aangeklaagd voor ‘dood door schuld’. Nu hij schuldig is bevonden hangt Murray een gevangenisstraf van maximaal vier jaar boven het hoofd. De rechter zal hierover op 29 november uitspraak doen.

Rubrieken: 

Partners: 

Personen: 

Tijdperken: 

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief. 

Covers OA

Iedere maand meeslepende en prachtig geïllusteerde verhalen over de geschiedenis van Amsterdam.

Hitler profiteerde van gevangenis straf

Lees het komende nummer van Geschiedenis Magazine. Neem vóór vrijdag 1 december 23:59 u. een abonnement.

Grace O’Malley, piratenkoningin

Lees het komende nummer van Geschiedenis Magazine. Neem vóór vrijdag 1 december 23:59 u. een abonnement.

Wereldwonder: de vuurtoren van Alexandrië

Lees het komende nummer van Geschiedenis Magazine. Neem vóór vrijdag 1 december 23:59 u. een abonnement.

Ontdek Geschiedenis Magazine!