Home » Rubrieken

Citaat uit het nieuws

<p>Iedere dag zoekt IsGeschiedenis een citaat uit het nieuws dat het meest in het oog springt en plaatsen wij dat in historisch perspectief. Bijvoorbeeld van Obama, Poetin, een wetenschapper, een filmster of een Nederlandse politicus. Lees hier de achtergrond bij de one-liners.</p>

Oklahoma reservaat
Nieuws - 14 jul 2020

9 juli werd door het Amerikaanse Hooggerechtshof beslist dat de helft van de staat Oklahoma nu officieel een indianenreservaat is.

Telefooncentrale
Nieuws - 11 jan 2018

2018 is het laatste jaar voor de traditionele papieren telefoongids. Hoeveel telefoonnummers stonden er eigenlijk in het eerste telefoonboek?

Anton Mussert, leider van de NSB, in 1942. (Beeldbank Stadsarchief Amsterdam)
Nieuws - 24 nov 2017

Wat moeten we doen met de Muur van Mussert? Het lot van een 'volstrekt uniek' stuk nationaalsocialistisch erfgoed staat op het spel. Waar gaat het over?

Sovjet BT Tank met een truck en troepen in het centrum van Riga, 1940.
Nieuws - 10 nov 2017

De geschiedenis van de Baltische staten en de Russische invloed toont dat de drie landen al eeuwen speelbal zijn op het internationale toneel.

Nieuws - 19 aug 2016

“De boete is een schot hagel, met onbedoelde bijkomende schade.”

Nieuws - 3 aug 2016

U hebt de visie van een struisvogel, de ruggengraat van een mossel en u liegt als Pinokkio

Nieuws - 6 mrt 2015

"Zoals we enige tijd geleden al aankondigden werken we aan een tweede generatie eurobankbiljetten"

Nieuws - 24 apr 2013

Het onderzoek vormt een echte uitdaging en we doen er alles aan om een zorgvuldig beeld te vormen van de oorspronkelijke situatie

Nieuws - 10 apr 2013

We zijn decennia bezig geweest om barrières in de Benelux weg te halen, die nu in een klap weer terug zijn

Nieuws - 9 apr 2013

Het verlies van de Thresher heeft tot veel positiefs geleid, maar dat is waarschijnlijk geen troost voor de gezinnen die een vader of een zoon hebben verloren.

Nieuws - 5 apr 2013

We kunnen het niet laten zoals het toen is besloten. We gaan kijken hoe we recht kunnen zetten wat rechtgezet kan worden. 

Nieuws - 19 mrt 2013

Paus Franciscus krijgt de vissersring, als verwijzing naar de apostel Petrus, die visser was en van Christus de opdracht kreeg visser van mensen te zijn

Pagina's

Abonneren op Citaat uit het nieuws