D-Day in gekleurd beeld

We kennen allemaal de beelden en foto’s van de Tweede Wereldoorlog, afgebeeld in zwart wit. Time Magazine heeft nu echter kleurenfoto’s van de weken voor en na D-Day op haar website geplaatst. Op de foto’s zijn Amerikaanse soldaten te zien in gevecht, maar ook tijdens dagelijkse bezigheden als eten.

Van D-Day zijn veel beelden bewaard gebleven, zoals de films die laten zien hoe Amerikaanse soldaten door Duitsers worden neergeschoten op het Normandische strand. De kleurenfoto’s die nu naar buiten zijn gebracht zijn echter nog nooit eerder vertoond. Op de foto’s zijn onder andere Amerikaanse soldaten in training te zien in Engeland voor D-Day, maar ook Amerikanen in contact met de Franse bevolking, de gevangenneming van Duitse soldaten en de puinhopen die de Tweede Wereldoorlog had aangericht.

De foto’s zijn gemaakt door Frank Scherschel (1907-1981) die voor Life Magazine werkte. Ook fotografeerde hij het huwelijk van koningin Elizabeth II en de oorlog in de Stille Oceaan.  De meeste foto’s die hij in Frankrijk maakte, werden echter nooit gepubliceerd. Dat Times Magazine dit nu wel doet geeft een heel nieuw, bijna recent beeld van de Tweede Wereldoorlog.

Bekijk hier de foto’s. 

Rubrieken: 

Landen: 

Tijdperken: 

Lees het augustusnummer van Geschiedenis Magazine

Lees hier wat je kunt verwachten van het komende nummer van Geschiedenis Magazine!

Alles over de Atjeh-oorlog? Lees Geschiedenis Magazine

Lees er het komende nummer van Geschiedenis Magazine. Neem vóór 6 augustus een abonnement.

Lees Geschiedenis Magazine

Lees het komende nummer van Geschiedenis Magazine. Neem vóór 6 augustus een abonnement.

Alles over Begijnhoven? Lees Geschiedenis Magazine

Lees het komende nummer van Geschiedenis Magazine. Neem vóór 6 augustus een abonnement.

Meteen op de hoogte van de nieuwste historische verhalen!

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief. Het is gratis!