De Vrede van het Domplein

In 1713 werd de Vrede van Utrecht gesloten, een internationaal vredesverdrag waarmee er een einde kwam aan 150 jaar godsdienst oorlogen in Europa. Deze vrede heeft veel invloed gehad voor het verloop van de verdere betrekkingen tussen Europese mogendheden. Op het Utrechtse Domplein is een leuke rondleiding over de Vrede van Utrecht te volgen via je smartphone.

De Vrede van het Domplein-app

Door middel van een app kunt u een ‘De Vrede van het Domplein’-rondleiding volgens. Met deze app kunt u door de binnenstad van Utrecht lopen en hoort u her en der gesprekken en verhalen die u een inzicht geven in het jaar van de Vrede van Utrecht. Er zijn pikante gesprekken tussen Europese diplomaten te horen, besprekingen tussen de machthebbers van de stad Utrecht en de Republiek, en ook de burgers en werklieden van Utrecht vertellen hun verhaal. De app is te downloaden via www.iwhisper.nl.

Schatkamer Domplein

Bij het project Schatkamer Domplein kunt u een kijkje nemen in 2.000 jaar Nederlandse geschiedenis die zich onder het Domplein bevindt. Voor informatie over de opgravingen die op dit moment gaande zijn en rondleidingen kunt u kijken op www.initiatiefdomplein.nl.

<h3>Extra informatie</h3>
<p>Bouwplaats- en archeologierondleiding, iedere woensdag en zaterdag, 13.30 uur.<br />Tickets &amp; info: € 5,-, VVV Utrecht, Domplein 9, 030 236 00 10</p>

Rubrieken: 

Partners: 

Landen: 

Tijdperken: 

druide

Lees het komende nummer van Geschiedenis Magazine. Neem vóór donderdag 27 juni 23:59 u. een abonnement.

Covers OA

Iedere maand meeslepende en prachtig geïllusteerde verhalen over de geschiedenis van Amsterdam.

neushoorn

Lees het komende nummer van Geschiedenis Magazine. Neem vóór donderdag 27 juni 23:59 u. een abonnement.

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief. 

Ga mee op ontdekkingstocht naar archeologische vindplaatsen in binnen- en buitenland!

Nixon

Lees het aankomende nummer van Geschiedenis Magazine. Neem vóór donderdag 27 juni 23:59 u. een abonnement.