Geen afbeelding beschikbaar

Duitse soldaten gebruikten opblaaspoppen

The Sun schrijft vandaag een bericht over Duitse soldaten die vochten in de Tweede Wereldoorlog en werden voorzien van sekspoppen. Adolf Hitler leverde de seksspeeltjes, omdat zijn troepen te vaak seksueel overdraagbare aandoeningen opliepen als ze naar de hoeren gingen.

The Sun meldt dat Heinrich Himmler de hoeren in Parijs het grootste gevaar noemde voor de troepen. Zij pikten soldaten op in bars en andere plaatsen. Naziwetenschappers ontwikkelden de poppen voor Duitse soldaten die de hoerenbuurten in Parijs bezochten. Het probleem was zo groot dat een groot aantal troepen hun taak in de vuurlinie verwaarloosden.

Arische opblaaspoppen

SS-leider Heinrich Himmler schreef in 1940: “Het is onze taak om de soldaten te behoeden van ziektes na een snel avontuur.” Hitler droeg zijn wetenschappers op om een surrogaat vrouw te ontwikkelen voor zijn soldaten, die in een rugzak te vervoeren was. De Führer keurde de ontwerpen voor de opblaaspoppen persoonlijk goed. Ze waren blond en hadden blauwe ogen. Ze werden getest door troepen die Jersey hadden bezet. Volgens The Sun gaf Himmler vijftig exemplaren aan zijn eigen soldaten. De poppen werden echter niet populair. Naarmate de oorlog vorderde en de nazi's verder werden teruggedrongen, weigerden de soldaten de poppen nog bij zich te dragen. Zij vreesden te worden uitgelachen als ze door Britten gevangen zouden worden genomen. In 1942 werden er zodoende geen poppen meer gegeven aan de soldaten.

Voorloper van barbie?

Graeme Donald deed de ontdekking tijdens zijn onderzoek naar de geschiedenis van de Barbie. Naar aanleiding van de stripheldin Bild Lilli werd de rondborstig, gelijknamige pop ontworpen, die de voorloper was van de Amerikaanse variant: Barbie. Bij de nazi's bestond enige zorg over het gedrag van de troepen. Ze moesten zich correct gedragen en niet te buiten gaan aan hun hoerenbezoek.  "Op het einde begon het idee wat uit te doven en de plaats waar ze werden gemaakt en ook alle poppen werden vernietigd door het bombardement op Dresden", aldus Donald. Of het verhaal geschaard moet worden onder de categorie: ‘Broodje aap’, moet echter nog blijken.  

Rubrieken: 

Landen: 

Personen: 

Tijdperken: 

Onderwerpen: 

De wieg van de Zijderoute

Lees het komende nummer van Geschiedenis Magazine. Neem vóór donderdag 4 april 23:59 u. een abonnement.

Piet Hein

Lees het komende nummer van Geschiedenis Magazine. Neem vóór donderdag 4 april 23:59 u. een abonnement.

Covers OA

Iedere maand meeslepende en prachtig geïllusteerde verhalen over de geschiedenis van Amsterdam.

Ga mee op ontdekkingstocht naar archeologische vindplaatsen in binnen- en buitenland!

Vergeten D-Day: Italië, 1943

Lees het komende nummer van Geschiedenis Magazine. Neem vóór donderdag 4 april 23:59 u. een abonnement.

GM 2 cover - nu in de winkel

Het tweede nummer van 2024 is verschenen. Koop dit nummer bij een kiosk of boekhandel bij jou in de buurt