ELSER nu in de bioscoop!

De nieuwe film ELSER van regisseur Oliver Hirschbiegel (Der Untergang)  is vanaf 14 januari te zien in de bioscoop. Met die dertien minuten meer zou de door Elser gemaakte bom Adolf Hitler en zijn handlangers hebben gestopt.

Met die dertien minuten meer zou de door hem gemaakte bom Adolf Hitler en zijn handlangers hebben gestopt. Maar op 8 november 1939 verliet Hitler de plek van de geplande aanslag eerder dan verwacht, waardoor het plan van Elser catastrofaal mislukte.

De film

ELSER van regisseur Oliver Hirschbiegel (Der Untergang) met hoofdrollen voor o.a. Christian Friedel (Das Weisse Band) en Burghart Klaußner (Bridge of Spies, Das Weisse Band) is vanaf 14 januari te zien in de bioscoop.

 0049-171-1934908 | www.bernd-schuller.de Foto: © Bernd Schuller

Strijden om een wereldoorlog te voorkomen

Wie was deze man die het gevaar van Hitler eerder zag dan vele anderen en actie ondernam juist toen iedereen gedwee orders volgde of zweeg?
Wat zag hij dat anderen in zijn omgeving niet zagen of wilden zien? En wat bewoog hem om zelfs in gevangenschap van de Duitsers te blijven strijden in de hoop een wereldoorlog te voorkomen? 

Rubrieken: 

Ga mee op ontdekkingstocht naar archeologische vindplaatsen in binnen- en buitenland!

Ontdek Geschiedenis Magazine!

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief. Het is gratis!

Lees Ons Amsterdam

Iedere maand meeslepende en prachtig geïllusteerde verhalen over de de geschiedenis van Amsterdam.